Ulkomaat

Poliisi julkisti kahden Lontoon iskusta epäillyn terroristin nimet

Julkaistu: , Päivitetty:

Poliisi julkisti juuri kahden Lontoon terrori-iskusta epäillyn nimen.
Britannian poliisin mukaan yksi Lontoon iskusta epäillyistä on 27-vuotias Khuram Shazad Butt. Hän on Pakistanissa syntynyt Britannian kansalainen.

Asiasta uutisoivan BBC:n mukaan hän asui Barkingissa Itä-Lontoossa ja hänen kotiinsa tehtiin ratsia sunnuntaina.

Uutistoimisto Reuters kertoo, että hänen nimensä oli poliisin ja tiedustelupalvelu MI5:n tiedossa, mutta siitä, että hän olisi suunnitellut iskua, ei ollut todisteita.

Toinen epäilty on Marokosta kotoisin oleva ja libyalaista syntyperää oleva 30-vuotias Rachid Redouane. Hän ei Reutersin mukaan ollut ennalta tuttu Britannian viranomaisille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
  • Jutun videolla kuvaa tilanteesta iskupaikan läheisestä ravintolasta, jonne poliisi kehotti ihmisiä suojautumaan.
Hän on käyttänyt poliisin julkaiseman tiedotteen mukaan myös nimeä Rachid Elkhdar ja esiintynyt neljä vuotta nuorempana kuin todellisuudessa on. Tiedotteen mukaan myös hän asui Barkingin kaupunginosassa.

Kolmannen iskusta epäillyn miehen nimeä ei julkistettu poliisin tiedotteessa. Poliisi ampui kaikki kolme pian lauantai-iltana London Bridgellä ja Borough Marketin torialueella tehdyn iskun jälkeen, jossa sai surmansa seitsemän henkilöä.

Iskussa loukkaantui lisäksi 48 ihmistä. Sairaalahoidossa on yhä 36, joista 18 on poliisi tietojen mukaan kriittisessä tilassa.

Poliisi on tähän mennessä iskuun liittyen tutkinut sunnuntain ja maanantain aikana kuusi asuntoa ja pidättänyt 12 ihmistä: 7 naista ja 5 miestä. Pidätetyistä yksi mies ja yksi nainen on myöhemmin vapautettu.