Lontoon isku: Rugbya harrastava sankaripoliisi taklasi yhden veitsimiehistä – sattui paikalle vapaapäivänään - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Lontoon isku: Rugbya harrastava sankaripoliisi taklasi yhden veitsimiehistä – sattui paikalle vapaapäivänään

Ainakin seitsemän ihmistä kuoli ja 48 loukkaantui, kun pakettiauto ajettiin väkijoukkoon. Teosta epäillyt kolme miestä myös puukottivat ihmisiä.

4.6.2017 17:14
  • Pakettiauto ajoi väkijoukkoon London Bridgella Lontoossa sunnuntain vastaisena yönä. Kolme miestä nousi autosta ja puukotti ihmisiä Borough Marketilla.

  • Lontoon poliisi kertoo seitsemän ihmisen kuolleen kolmen epäillyn hyökkääjän lisäksi lauantai-illan iskussa. Poliisi ampui epäillyt.

  • Loukkaantuneita on lähes 50.

  • Poliisi tutkii tapahtumia terrori-iskuna. Ilta-Sanomat seuraa tapahtumia ja raportoi niistä hetki hetkeltä.

Lontoon eilisessä epäillyssä terrori-iskussa loukkaantui ainakin kaksi poliisia, joiden vammat ovat vakavia, muttei henkeä uhkaavia.

BBC:n mukaan toinen vakavasti loukkaantuneista oli vapaalla ollut poliisi, joka oli yrittänyt ottaa kiinni yhden hyökkääjistä. Rugbya harrastava poliisi oli taklannut yhden epäillyistä. Hän sai kuitenkin tilanteessa teräaseesta vammoja. Myös muun muassa The Guardian kertoo poliisin teosta.

Toinen loukkaantuneista poliiseista työskentelee liikennepoliisina ja oli tapahtumapaikalla työtehtävissä. Alle kaksi vuotta poliisina olleella miehellä ei ollut asetta vaan pamppu. Mies sai vammoja päähänsä, kasvoihinsa ja jalkaansa.

Brittimediassa leviää monia tarinoita ihmisistä, joiden toiminta saattoi pelastaa useita ihmishenkiä. Taksikuljettaja kertoi Sky Newsille, kuinka hänen kuljettamansa nainen oli yrittänyt estää hyökkääjää pääsemästä ravintolaan Borough Marketilla. Kuljettajan mukaan nainen oli onnistunut pitämään ovea kiinni ”muutaman sekunnin ajan”. Se kuitenkin riitti auttamaan ihmisiä pakoon.

– Heidän onnistui paeta takaovesta, mahdollisesti pelastaen noin 20 ihmisen hengen, kuten he kertoivat kun vein heidät kotiin.

Taksikuljettajan mukaan nainen ja tämän seuralainen olivat olleet shokissa.

Alla olevalla videolla ihmiset kertovat, kuinka yrittivät auttaa Lontoon iskun uhreja.

Gerard Vowels kertoi puolestaan The Guardianille, kuinka yritti estää hyökkääjiä heittelemällä näitä kohden tuoleja ja pulloja. Hän näki, kuinka naista puukotettiin useita kertoja.

– Nainen sanoi ”auta minua, auta minua”, mutta en voinut tehdä mitään.

Sky Newsille Vowels kertoi, kuinka yritti kiinnittää hyökkääjien huomion auttaakseen tyttöä.

– Yksi heistä jahtasi minua. Melkein kaaduin. Ajattelin, että jos olisin kaatunut, olisin kuollut.

Vowels toivoo, että nainen olisi jäänyt henkiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?