Aseistetut poliisit tekivät ratsian Itä-Lontoossa – Sky News: Terrori-iskun tekijäksi epäilty asui alueella

Julkaistu:

Lontoon isku
Sky Newsin mukaan poliisi teki ratsian Lontoon viime öisen epäillyn terrori-iskun tekijän taloon.
  • Pakettiauto ajoi väkijoukkoon London Bridgellä Lontoossa sunnuntain vastaisena yönä. Auto jatkoi Borough Marketille, jossa autosta nousseet kolme miestä puukottivat ihmisiä.
  • Lontoon poliisi kertoo seitsemän ihmisen kuolleen kolmen epäillyn hyökkääjän lisäksi lauantai-illan iskussa. Poliisi ampui epäillyt.
  • Loukkaantuneita on lähes 50.
  • Poliisi tutkii tapahtumia terrori-iskuna. Ilta-Sanomat seuraa tapahtumia ja raportoi niistä hetki hetkeltä.
  • Oletko paikalla Lontoossa? Ota yhteyttä Ilta-Sanomien toimitukseen puhelinnumeroon +35891223420 tai sähköpostitse uutiset@iltasanomat.fi.
Sky News uutisoi poliisin tehneen ratsian yhden Lontoon iskusta epäillyn kotiin. Poliisi teki ratsian Barkingissa sijaitsevaan rakennukseen seitsemältä aamulla paikallista aikaa. Brittimedia on uutisoinut, että ainakin yksi iskun tekijäksi epäillyistä miehistä olisi asunut alueella.

Brittimediassa on aiemmin uutisoitu, että ratsian yhteydessä poliisi otti kiinni viisi ihmistä. Myöhemmin poliisi kertoi pidättäneensä 12 ihmistä Barkingin alueella.

Lähistöllä asuva Damien Pettit kertoi poliisin näyttäneen hänelle kuvaa epäillystä, joka muistutti hänen naapuriaan. Pettitin mukaan hänen naapurinsa oli ”ystävällinen” mies, jolla oli pieniä lapsia. Hän asui alueella kolme vuotta ja työskenteli Suur-Lontoon joukkoliikenteestä vastaavalle Transport for Londonille.

– Jos se on hän, hän ei ole se ihminen, jonka tunnemme.

Vaikka ratsiasta Barkingissa on uutisoitu brittimediassa, poliisi ei ole vahvistanut mitään tietoja koskien ratsiaa. Kerrostalon edustalla näkyy valokuvissa kuitenkin useita poliisiautoja.


Poliisi ampui Lontoon terrori-iskusta epäillyt kolme miestä sunnuntain vastaisena yönä, kahdeksan minuuttia ensimmäisten iskua koskevien ilmoitusten jälkeen. Poliisi ei ole kertonut epäiltyjen henkilöllisyyksiä julkisuuteen.

Pääministeri Theresa Mayn mukaan iskun taustalla on ”islamistisen ekstremismin paha ideologia”. Silminnäkijät ovat kertoneet lehdistölle, että hyökkääjät huusivat islamistisia lauseita.

Alla olevalla videolla ihmiset kertovat Lontoon tapahtumista.


Alla olevalla videolla ote pääministeri Theresa Mayn puheesta Lontoon tapahtumiin liittyen.


Juttua päivitetty tuoreilla tiedoilla kello 15.22: Poliisi tiedotti tehneensä 12 pidätystä Barkingissa.