Ulkopoliittisen instituutin Tiilikainen: Brutaali isku syyttömiä vastaan - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Ulkopoliittisen instituutin Tiilikainen: Brutaali isku syyttömiä vastaan

Ulkopoliittisen instituutin johtaja Teija Tiilikainen kertoo, että iskut muistuttavat demokraattisten järjestelmiemme haavoittuvuudesta väkivallan edessä.

4.6.2017 8:50

Ainakin yhdeksän ihmistä on kuollut Lontoossa tapahtuneessa epäillyissä terrori-iskuissa. Loukkaantuneita on ainakin 48.

Ilta-Sanomat kysyi Ulkopoliittisen instituutin johtajalta Teija Tiilikaiselta iskuista.

– Uudeksi malliksi näyttää tulevan, että iskut kohdistuvat länsimaisten oikeusvaltioiden ja niiden demokraattisten järjestelmien ytimeen juuri vaalien alla. Tapahtuivathan iskut juuri vaaleihin valmistautuvassa Lontoossa, Britannian pääkaupungissa, hän kertoo.

Tiilikaisen mukaan kyse on tuomittavista ja kyse on brutaaleista iskuista.

– Jo Manchesterin iskut kohdistuivat nuoriin ja lapsiin. Myös nyt saatujen tietojen mukaan kohteina on ollut mahdollisesti iltaa viettäneitä nuoria. Kohteiksi on haettu syyttömiä, mikä tekee muutenkin tuomittavista iskuista entistä järkyttävämpiä, hän korostaa.

Tiilikainen painottaa, että poliittisten päättäjien viesteissä korostuu se, että länsimaista demokratiaa pitää puolustaa.

– Kun uhreina ovat syyttömät ja nuoret, kaikessa täytyy korostaa, että iskut täytyy tuomita. Iskut muistuttavat demokraattisten järjestelmiemme haavoittuvuudesta väkivallan edessä, hän sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?