Reuters: Siviilit pakenevat Isisiä Mosulista – kymmeniä saanut surmansa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Reuters: Siviilit pakenevat Isisiä Mosulista – kymmeniä saanut surmansa

Kuolleiden joukossa on uutistoimiston mukaan myös naisia ja lapsia.

3.6.2017 20:52

Pelastustyöntekijät ja silminnäkijät kertovat uutistoimisto Reutersin mukaan, että kymmeniä siviilejä on kuollut lauantaina Mosulissa, kun he ovat olleet pakenemassa äärijärjestö Isisiä sodan runtelemasta kaupungista.

Uutistoimiston tietojen mukaan kymmeniä kuolleita makasi mukaansa pakkaamiensa nyssäköiden kanssa kaduilla Isisin hallussa olevalla Zanjilin alueella. Paikka sijaitsee lähellä etulinjaa, missä Irakin armeijan joukot ja Isis käyvät taisteluja.

Reutersin mukaan osa siviileistä on kuitenkin päässyt pois Isisin hallussa olevalta alueelta. Osa heistäkin on kuitenkin haavoittunut.

Ihmiset pakenivat taisteluita Mosulissa lauantaina.­

Mosul on ollut pitkään Isisin viimeinen merkittävä linnake Irakissa. Irakin hallituksen joukot aloittivat viikko sitten suuren hyökkäyksen Mosulin länsiosissa sijaitsevaa tiiviisti rakennettua vanhaa kaupunkia.

Hallituksen joukot käynnistivät suurhyökkäyksen Isisin valloittamaa Mosulia vastaan viime lokakuussa ja onnistuivat valtaamaan Tigris-joen itäpuolisen osan kaupungista. Yhdysvaltain tukemat Irakin joukot ovat yrittäneet kaupungin valtausta seitsemän kuukauden ajan Isisin joukkoja vastaan.

Vanhankaupungin tiheästi asutetut kapeat kujat ovat tehneet alueesta haastavan taistelukentän.

Mosulilaismiehet kantoivat haavoittunutta poikaa pois taisteluista lauantaina.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?