Ministeri Tiilikainen: Maailman rikkain maa osoittaa piittaamattomuutta ihmiskunnan tulevaisuutta kohtaan - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Ministeri Tiilikainen: Maailman rikkain maa osoittaa piittaamattomuutta ihmiskunnan tulevaisuutta kohtaan

Yhdysvallat vetäytyy Pariisin ilmastosopimuksesta. Suomen ympäristöministerin mielestä on käsittämätöntä, että maailman rikkain maa osoittaa tällaista piittaamattomuutta ihmiskunnan tulevaisuutta kohtaan.

Maailma ei kaipaa tuon kaltaista johtajuutta, mitä Donald Trump osoittaa, vaan aivan toisenlaista, Kimmo Tiilikainen kommentoi Donald Trumpin päätöstä.­

1.6.2017 22:50

Ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk) sanoo olevansa todella pettynyt Yhdysvaltoihin. Hänen mielestään on käsittämätöntä, että maailman rikkain maa osoittaa tällaista piittaamattomuutta ihmiskunnan tulevaisuutta kohtaan. Tiilikainen kommentoi tietoja, joiden mukaan Yhdysvallat vetäytyy Pariisin ilmastosopimuksesta.

– Mielestäni Amerikka ei ole koskaan ollut näin pieni, Tiilikainen tiivisti STT:lle.

Hän kuitenkin muistuttaa, että Pariisin sopimus pysyy ja on voimassa eikä Yhdysvaltain vetäytyminen sitä kaada. Toki tämä heikentää sopimuksen vaikuttavuutta, koska Yhdysvaltojen osuus maailman päästöistä on suunnilleen 12 prosenttia.

Toisaalta Yhdysvalojen päätöksen myötä muiden maiden sitoutuminen tuntuu Tiilikaisen mukaan tiivistyvän.

– Maailma ei kaipaa tuon kaltaista johtajuutta, mitä Donald Trump osoittaa, vaan aivan toisenlaista. Nyt on muiden aika vetää tätä asiaa eteenpäin.

Tiilikainen muistuttaa, että esimerkiksi Yhdysvaltain naapurimaissa Kanadassa ja Meksikossa on vahva tahto panna toimeen Pariisin ilmastosopimusta.

– EU ja Kiina. Nyt punnitaan meidän johtajuutemme ja EU:n ja Kiinan yhteistyökyky, Tiilikainen painottaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?