Aftonbladetin kuva: elinkautisvanki Kaj Linna suuteli rakastaan ensi kertaa vapaana miehenä

rac

Julkaistu:

Kaj Linnan ja hänen rakkaansa ensitapaaminen vapaudessa oli tunteikas.
Lähes 13 vuotta vankilassa istunut Kaj Linna tapasi myöhään tiistai-iltana Petra-rakkaansa Kalmarin lentokentällä, kertoo Aftonbladet. Lehti oli paikalla, kun Linna pääsi suutelemaan ja syleilemään 55-vuotiasta naista, johon hän tutustui vankilassa.

– Tämä tuntuu fantastiselta. Tätä ei voi kuvailla. Tämä on vain ihanaa, Petra kommentoi Aftonbladetille.

Linna oli ehtinyt olla tasan kuusi tuntia vapaalla jalalla, kun lentokone laskeutui Kalmariin. Tuloaulassa häntä odotti Petra, johon Linna tutustui lähes kymmenen vuotta sitten vankilan opetuskeskuksessa.Jos twiitti ei näy selaimellasi, katso se tästä.

Päästyään vankilasta Linna kävi Uumajan keskustassa syömässä pihvin ravintolassa ja suuntasi heti sen jälkeen lentokentälle. Rakastavaisten tulevaisuudensuunnitelmat ovat selvät: he aikoivat muuttaa yhdessä Kanariansaarille.

– Ruotsilla ei ole enää mitään annettavaa minulle, Linna sanoo lehdelle.

Linna, 55, määrättiin tiistaina välittömästi vapaaksi odottamaan hovioikeuden tuomiota. Oikeus katsoi, ettei Linnan aiempaa vankeustuomiota voida toistaiseksi jatkaa.

Linna tuomittiin Ruotsissa elinkautiseen vuonna 2004 pienessä, lähellä Piitimeä sijaitsevassa Kalamarkin kylässä tapahtuneesta raa’asta murhasta ja vakavasta pahoinpitelystä, joka järkytti koko Pohjois-Ruotsia. Uhreina teossa olivat veljekset Roger ja Sune Lindberg, joiden kimppuun hyökättiin heidän omalla maatilallaan. Toinen veljeksistä sai surmansa ja toinen loukkaantui vakavasti. Eloonjäänyt veli kertoi tunnistaneensa hyökkääjän äänen, mutta hänen nimeämälleen miehelle löytyi alibi.

Poliisin löytämä toinen todistaja nimesi tekijäksi Kaj Linnan, joka on kiistänyt syyllisyytensä tekoon alusta asti. Linnan itsensä mukaan syyttäjällä ei ole missään vaiheessa ollut teknisiä todisteita häntä vastaan.

Viime vuonna tuomio purettiin uusien tietojen takia. Kun Linna sai päätöksen tuomion purusta, aloitettiin vanha esitutkintaprosessi uudestaan.