Mies korkkasi oluen – talo räjähti alta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Mies korkkasi oluen – talo räjähti alta

Saksalaismiehen rauhallinen oluthetki kotosalla päättyi karmivalla tavalla sunnuntaina.

Sunnuntaina tapahtunut räjähdys tuhosi miehen asuinrakennuksen kokonaan.­

29.5.2017 21:39

52-vuotiaan saksalaismiehen sunnuntainen oluthetki päättyi varsin yllättävästi Schönebeckissä, uutisoi saksalaislehti Bild.

Samalla hetkellä kun kotonaan iltaa viettänyt mies avasi oluen sunnuntaina, hänen asuintalossaan räjähti.

Viranomaisten mukaan talon osia ilmaan lennättänyt räjähdys oli kaasuräjähdys. Tutkinnassa ei vielä ole otettu kantaa siihen, aiheuttiko oluen avaaminen räjähdyksen.

Poliisi on kuitenkin vahvistanut sen, että räjähdys tapahtui hyvin nopeasti oluen korkkaamisen jälkeen .

Naapurin mukaan räjähdys kuulosti siltä, kuin kaksi rekkaa olisi törmännyt kovassa vauhdissa. Räjähdyshetkellä 52-vuotias mies oli yksin rakennuksessa.

Viranomaisten mukaan kyseessä oli kaasuräjähdys.­

Räjähdyksen voimasta osia talosta lensi jopa 50 metrin päähän ja myös naapuruston muut rakennukset vaurioituivat. Saksalaismiehen kodin julkisivu romahti kokonaisuudessaan räjähdyksen myötä. Voimakas pamaus kuultiin lähes kaikkialla kaupungissa.

Oluen avannut 52-vuotias mies kärsi räjähdyksessä pahoja palovammoja. Viranomaisten mukaan miestä on kyetty kuulemaan, mutta hänen vammansa ovat vakavia.

Mies lennätettiin sunnuntaina onnettomuuspaikalta helikopterilla sairaalaan saamaan hoitoa.

Naapuruston muut rakennukset evakuoitiin välittömästi räjähdyksen jälkeen, sillä viranomaiset pelkäsivät mahdollisia jatkoräjähdyksiä kaasuvuodon seurauksena, kerrotaan saksalaismediassa.

Kohtalokkaan oluen korkanneen miehen rakennuksesta ei räjähdyksen jälkeen jäänyt mitään jäljelle. Lopulta maanantaina puskutraktorit ja kaivinkoneet raivasivat räjähtäneen talon kokonaan maan tasalle.

Räjähdyksen todellinen syy selvinnee poliisille ja tutkijoille tulevien päivien aikana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?