Ulkomaat

Ehtikö Manchesterin itsemurhaiskijä rakentaa toisen pommin? – Lehti: kotoa löytyi pelottava ”pommitehdas”

Julkaistu:

Poliisi pelkää Salman Abedin ehtineen rakentaa toisen pommin, joka voi olla jihadistien hallussa, kertoo brittilehti Telegraph.
Lehti kertoi torstai-iltana poliisin löytäneen Manchesterin maanantaisen terrori-iskun tekijäksi epäillyn Salman Abedin kotoa valtavan määrän kemikaaleja ja muita pommin valmistamiseen tarvittavia osia. The Telegraph nimittää löytöä toiminnassa olevaksi pommitehtaaksi, jossa viranomaiset uskovat Abedin valmistaneen Manchesterissa käytetyn pommin itse.

Lehden mukaan poliisi pelkää löydetyn materiaalin määrän viittaavan siihen, että pommeja on mahdollisesti rakennettu useampia. Niiden uskotaan voivan olla nyt muiden brittijihadistien hallussa.

– Huolenamme on, että materiaalia oli tarpeeksi kahden tai kolmen pommin valmistamiseen, emmekä voi sulkea sitä pois, turvallisuuslähde kertoo lehdelle.

Myös The Guardian kertoo Manchesterin alueen poliisipäällikön Ian Hopkinsin sanoneen, että poliisi pelkää Abedin kumppanien voivan suunnitella uusia iskuja.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Brittimedian mukaan Abedi vuokrasi asunnon parin kilometrin päästä iskupaikasta, ja käytti sitä valmistamansa pommin toimintakuntoon saamiseksi. Mirror julkaisi kuvia asunnosta, ja kertoi asunnon naapurien haistaneen voimakkaan kemikaalien hajun maanantaina ennen iskua.