AP: Manchesterin itsemurhaiskun tekijä tunnistettu - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

AP: Manchesterin itsemurhaiskun tekijä tunnistettu

Uutistoimisto AP:n tietojen mukaan Manchesterin itsemurhaiskun tekijä on nimeltään Salman Abedi.

23.5.2017 18:34 | Päivitetty 23.5.2017 19:21
  • Ainakin 22 ihmistä kuoli ja 59 loukkaantui maanantai-iltana räjähdyksessä, joka tapahtui Manchester Arenassa.

  • Brittimedian mukaan monitoimihallista kuului räjähdys, kun poptähti Ariana Granden konsertti oli juuri päättynyt myöhään maanantai-iltana kello 22.33 paikallista aikaa.

  • Viranomaiset tutkivat tapausta toistaiseksi terrori-iskuna ja äärijärjestö Isis väittää olevansa iskun takana. Poliisi vahvisti tiistaina, että miespuolinen hyökkääjä räjäytti itsensä tapahtumapaikalla.

  • Uutistoimisto AP on nimennyt iskusta epäillyn Salman Abediksi.

AP:n mukaan Britannian viranomaiset ovat tunnistaneet ainakin 22 kuolonuhria vaatineen Manchesterin terrori-iskun tekijäksi Salman Abedin. AP kertoo saaneensa tietonsa amerikkalaisilta viranomaisilta.

Myös uutiskanava CBS:n mukaan iskijäksi epäillään 23-vuotiasta Salman Abedia. Abedi oli jo ennen iskua viranomaisten tuttu, CBS kertoo.

Terrorijärjestö Isis on väittänyt olevansa iskun takana, mutta Yhdysvaltain tiedustelujohtajan Dan Coatsin mukaan asiaa ei ole vielä saatu vahvistusta.

Poliisi on aiemmin kertonut, että iskuun liittyen Manchesterissa on pidätetty 23-vuotias mies. Lisäksi poliisi on tehnyt kaksi ratsiaa asuntoihin Manchesterissa ja suorittanut toiseen liittyen hallitun räjäytyksen.

Alla olevalla videolla Ilta-Sanomien toimittajan videoreportaasi Manchesterista.

Alla olevalla videolla ydinkohdat maanantai-iltaisesta iskusta.

 

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?