Manchester heräsi suruun – 5 asiaa, jotka lasten ja nuorten henkiä vaatineesta iskusta tiedetään nyt - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Manchester heräsi suruun – 5 asiaa, jotka lasten ja nuorten henkiä vaatineesta iskusta tiedetään nyt

Manchesteria järkyttäneen verisen iskun yksityiskohdista tiedetään toistaiseksi vähän.

23.5.2017 11:34

Manchester heräsi tiistaiaamuna myöhään eilen illalla tapahtuneen iskun aiheuttamaan järkytykseen, suruun ja epätietoisuuteen.

Yli kaksikymmentä kuolonuhria vaatineesta iskusta erityisen traagisen tekee se, että poliisi vahvisti iskun uhrien joukossa olevan lapsia.

Poliisi pitää tekoa terrori-iskuna. Poliisin mukaan epäilty tekijä kuoli iskun yhteydessä. Hänen uskotaan käyttäneen itsetehtyä pommia.

IS seuraa Manchesterin tapahtumia verkossa hetki hetkeltä.

Kuvat Manchesterissa partioivista poliiseista, surevista ihmisistä ja suruliputukseen lasketuista lipuista levisi tiistaina ympäri maailman.

Uutisen iskusta päädyttyä kansainvälisiin medioihin, tapahtunut on järkyttänyt myös maan rajojen ulkopuolella. Brittipoliitikot sekä eri maiden valtionpäämiehet ovat osoittaneet surunvalittelunsa iskun uhrien omaisille tiistaina.

Manchesterin keskustassa tapahtuneesta iskusta on saatu lisätietoa tiistaiaamun aikana. Suurin osa yksityiskohdista iskun ympäriltä ovat kuitenkin toistaiseksi yhä hämärän peitossa.

Nämä asiat tapahtuneesta viranomaislähteiden tiedon valossa tällä hetkellä tiedetään:

1. Räjähdys tapahtui konsertin jälkeen

20 000 ihmistä vetävässä, Manchesterin keskustassa sijaitsevassa Manchester Arenassa järjestettiin maanantai-iltana poptähti Ariana Granden konsertti. Konsertin päätyttyä noin kello 22.33 paikallista aikaa kuului räjähdys.

Tuhoisa räjähdys tapahtui alustavien poliisitietojen mukaan Manchester Arenan yhdellä sisäänkäynnillä tai aulatilassa. Tarkka räjähdyspaikka on kuitenkin toistaiseksi epäselvä.

Kuvan lapsi puhui medialle tapahtumapaikan lähellä päällään Ariana Grande -fanipaita. Räjähdys tapahtui, kun Grande oli juuri lopettanut konserttinsa.­

 

2. Kuolonuhreja ainakin 22

Poliisin maanantaiaamuna Twitterissä julkaisemassa tiedotteessa vahvistetaan, että kuolonuhreja on tällä hetkellä 22 ja sairaaloissa hoidetaan 59 loukkaantunutta. Aiemmin uhreja kerrottiin olleen 19.

3. Mies räjäytti itsensä tapahtumapaikalla

Viranomaiset tutkivat tapausta toistaiseksi terrori-iskuna. Britannian poliisi on kertonut, että paikalla ollut miespuolinen hyökkääjä räjäytti itsensä tapahtumapaikalla mukanaan kantamallaan omatekoisella räjähteellä.

Manchesterin poliisipäällikkö Ian Hopkins on kertonut miehen kantaneen itsetehtyä pommia repussaan.

4. Uhrien joukossa lapsia

Pommi räjähti juuri, kun areenalla järjestetty poptähti Ariana Granden konsertti oli päättynyt. 23-vuotias yhdysvaltalainen Grande on nuorten, erityisesti teinityttöjen suosiossa, joten konsertissa oli paikalla suuri määrä lapsia ja teini-ikäisiä.

Tiistaina aamulla poliisi vahvisti, että iskussa kuolleiden joukossa on lapsia.

 

5. Suomalaisuhreista ei tietoa

Ulkoministeriöstä kerrottiin IS:lle maanantaiaamuna, että sillä ei tällä hetkellä ole tiedossa, että Manchesterin iskun kuolonuhrien tai loukkaantuneiden joukossa olisi suomalaisia.

Suojelupoliisista on kerrottu STT:lle, että Suomen uhka-arviota ei ainakaan vielä ole nostettu Manchesterin tapahtumien vuoksi.

Oletko paikalla Manchesterissa? Ota yhteyttä Ilta-Sanomien toimitukseen +358 9 122 3420 tai lähetä kuva osoitteeseen uutiset@iltasanomat.fi tai tästä linkistä.

Lontoo, Downing Street. Lippuja laskettiin alemmas tiistaina aamulla Manchesterin tapahtuman vuoksi.­

Aseistautunut poliisi vartio tapahtumapaikan lähellä.­

Kaksi naista lämpöhuovat yllään räjähdyksen jälkeen.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?