UM suomalaisten tilanteesta Manchesterissa: ”Seuraamme jatkuvasti” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

UM suomalaisten tilanteesta Manchesterissa: ”Seuraamme jatkuvasti”

Ulkoministeriön mukaan tällä hetkellä ei ole tiedossa, että Manchesterin iskun uhrien tai loukkaantuneiden joukossa olisi suomalaisia.

23.5.2017 10:26

• Oletko paikalla Manchesterissa? Ota yhteyttä Ilta-Sanomien toimitukseen +358 9 122 3420 tai lähetä kuva osoitteeseen uutiset@iltasanomat.fi tai tästä linkistä.

Manchesterissa tapahtui maanantain ja tiistain välisenä yönä pommi-isku, jota epäillään itsemurhaiskuksi. Isku tehtiin nuorten ja lasten suosimaan konserttiin. Poliisin mukaan tekijäksi epäilty kuoli hyökkäyksen yhteydessä.

Kuolleiden määrä oli tiistaiaamun 22 ja loukkaantuneiden 59.

Suomalaiset ovat huolissaan Manchesterissa matkalla olevista omaisistaan. Ilta-Sanomat kysyi ulkoministeriöstä, mitä heistä tiedetään.

– Tällä hetkellä ei ole tiedossa, että Manchesterin iskun uhrien tai loukkaantuneiden joukossa olisi suomalaisia, ulkoministeriön viestintäpäivystäjä Heli Pietilä kertoo Ilta-Sanomille.

– Tällä hetkellä olemme saaneet 38 matkustusilmoitusta. Määrä on noussut päivän aikana sen jälkeen, kun kaikkia alueella olevia suomalaisia kehotettiin tekemään matkustus, hän korostaa.

Pietilä toivoo, että Manchesterissa olevat suomalaiset ilmoittaisivat läheisilleen tilanteestaan ja seuraisivat paikallisviranomaisten ohjeistusta.

– Manchesterissa olevien suomalaisten määrä on siis todennäköisesti paljon suurempi kuin 38, hän painottaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?