Manchesterin poliisi uskoo iskijän toimineen yksin – julkaisi surunvalittelut - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Manchesterin poliisi uskoo iskijän toimineen yksin – julkaisi surunvalittelut

Uhreja hoidetaan kahdeksassa sairaalassa.

23.5.2017 9:52

Suur-Manchesterin alueen poliisipäällikkö Ian Hopkins julkaisi surunvalittelunsa Suur-Manchesterin poliisin Twitter-tilillä varttia vaille kymmenen Suomen aikaa.

– Tämä on kamalin tapaus, jonka olemme koskaan kohdanneet Suur-Manchesterin alueella. Sellainen, jota emme koskaan olisi halunneet kokea.

– Perheet ja monet nuoret olivat ulkosalla nauttimassa konsertista ja ovat nyt menettäneet henkensä. Ajatuksemme ovat 22 varmistuneen kuolonuhrin, 59 loukkaantuneen ja heidän omaistensa kanssa. Teemme kaikkemme tukeaksemme heitä jatkossakin. Heitä hoidetaan kahdeksassa sairaalassa Suur-Manchesterin alueella.

Latest statement on incident at Manchester Arena @CCIanHopkins pic.twitter.com/LDG1wgX2sT— G M Police (@gmpolice) May 23, 2017

Jos twiitti ei näy oikein, voit katsoa sen tästä.

Alla olevalla videolla tuoreimmat tiedot Manchesterin iskusta

Tiedotteen mukaan tutkinta, johon on osallistunut yli 400 poliisia, keskittyy tällä hetkellä yhteen henkilöön.

– Voin vahvistaa, että hyökkääjä kuoli areenalla. Uskomme hyökkääjällä oli mukanaan kotitekoinen räjähde, jonka hän räjäytti. Tutkinnan ensisijainen tavoite on tällä hetkellä selvittää, toimiko hän yksin vai osana verkostoa.

Poliisi pyysi edelleen, ettei hyökkääjän tai uhrien nimiä levitettäisi ja ettei niillä spekuloitaisi. Hopkins myös kiitti vaikeissa olosuhteissa työtään tehnyttä pelastushenkilöstöä.

– Terroristit yrittävät häiritä elämäämme sekä luoda yhteisöihimme pelkoa ja epäluottamusta. Suur-Manchesterin alueen yhteisöillä on pitkä historia yhteen hiileen puhaltamisessa ja tulemme seuraavina päivinä toimimaan läheisessä yhteistyössä yhteisöiden johtajien kanssa kaikkien mahdollisten ongelmien selvittämiseksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?