Manchesterin konsertissa oli runsaasti lapsia ja nuoria – hätääntyneet etsivät läheisiään sosiaalisessa mediassa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Manchesterin konsertissa oli runsaasti lapsia ja nuoria – hätääntyneet etsivät läheisiään sosiaalisessa mediassa

Poliisit avustivat Manchester Arenalla räjähdyksen tapahtuessa ollutta tyttöä myöhään maanantai-iltana.

Poliisit avustivat Manchester Arenalla räjähdyksen tapahtuessa ollutta tyttöä myöhään maanantai-iltana.

Julkaistu: 23.5.2017 5:33

Räjähdyspaikan läheisyydessä sijaitsevat yritykset ovat ottaneet yksinään harhailleita lapsia hoiviinsa.

Ainakin 19 ihmistä sai surmansa ja noin 50 loukkaantui myöhään maanantai-iltana, kun Manchesterissa sijaitsevalla konserttiareenalla tapahtui räjähdys. Poliisi on kertonut tutkivansa tapahtunutta ainakin toistaiseksi terrori-iskuna.

Manchester Arenalla oli räjähdyksen tapahtuessa juuri päättynyt yhdysvaltalaisen poptähden Ariana Granden konsertti. Granden ihailijoista hyvin monet ovat lapsia ja nuoria, ja ilmeisesti heitä oli paljon myös konserttiyleisössä.

Useat brittimedian haastattelemat silminnäkijät ovat olleet enimmäkseen joko teini-ikäisiä tai paikalla lastensa kanssa olevia aikuisia.

Daily Mailin mukaan räjähdyspaikan lähellä sijaitseva Holiday Inn -hotelli on ottanut hoteisiinsa kymmeniä lapsia, jotka poistuivat Granden konsertista ilman huoltajia. Paniikissa olevat vanhemmat yrittävät löytää lapsensa muun muassa sosiaalisen median avulla.

Sosiaalisessa mediassa on kiertänyt kuvia ja kuvakokoelmia lapsista ja nuorista, joiden kerrotaan olevan kateissa tai joutuneen eroon vanhemmistaan.

Snooker-klubin työntekijät kertoivat yhdistäneensä perheitä

Manchester Arenan lähellä sijaitsevan snooker-klubin työntekijä Amy-Jane Entwhistle kertoi australialaiselle 9News-uutiskanavalle yhdistäneensä kollegoidensa kanssa mahdollisesti jopa 100 lasta perheidensä kanssa.

Entwhistlen mukaan työntekijät juoksivat areenalle kuultuaan räjähdyksen äänen ja löysivät sieltä yksinään vaeltelevia lapsia, joista osa oli veren peitossa.

– Heillä ei ollut mitään paikkaa, mihin mennä, he olivat kadulla ja itkivät. Jotkut vuosivat verta ja toiset olivat paniikissa. Se oli todella järkyttävää, Entwhistle kertoi uutiskanavan haastattelussa.

Naisen mukaan työntekijät veivät löytämänsä lapset snooker-klubille, josta heidät toimitettiin turvallisesti vanhempiensa hoiviin.

Manchesterin poliisi on kertonut avanneensa erillisen hätänumeron, johon voivat soittaa läheisistään huolissaan olevat tai alueella olevat ihmiset.

An emergency number is available for those who are concerned about loved ones or anyone who may have been in the area - 0161 856 9400 — G M Police (@gmpolice) 23. toukokuuta 2017

Poliisin twiitin näet myös täältä.

Tuoreimmat osastosta