Trump piti puheen muslimimaiden johtajille – ”Tämä on taistelu hyvän ja pahan välillä”

Yhdysvaltain presidentin mukaan muslimienemmistöisten maiden on itse päätettävä, minkälaisen tulevaisuuden ne haluavat.

21.5.2017 18:41

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin mukaan muslimienemmistöisten maiden tulee ottaa johto radikalisoitumisen vastaisessa taistelussa. Trump puhui sunnuntaina Saudi-Arabian Riadissa 55 muslimimaan johtajille.

Presidentti kertoi muslimimaiden johtajille tuovansa heille ”ystävyyden, toivon ja rakkauden viestin”. Trump huomioi puheessaan sen, että arabimaat ovat kärsineet eniten ”fanaattisesta väkivallasta”, minkä johdosta alueelle on levinnyt humanitäärinen ja turvallisuutta uhkaava katastrofi.

– Tämä ei ole eri uskontojen, lahkojen tai sivilisaatioiden välinen taistelu. Tämä on taistelu ihmiselämää hävittämään pyrkivien, barbaaristen rikollisten sekä sitä suojelemaan pyrkivien, kunnollisten ja eri uskontoja edustavien ihmisten välillä. Tämä on taistelu hyvän ja pahan välillä, Trump sanoi.

Hän vaati muslimimaita varmistamaan sen, etteivät terroristit löydä turvapaikkaa niiden maaperältä. Puheessaan Trump myös ilmoitti Persianlahden maiden solmimasta sopimuksesta, jolla pyritään estämään terroristien rahoituksen saantia.

Trump viittasi puheessaan islamiin yhtenä maailman suurista uskonnoista. Vaikka hän käytti huomattavasti maltillisempaa retoriikkaa islamista kuin vaalikampanjassaan, hän pysyi kannassaan, jonka mukaan muslimimaat ovat vastuussa islamin nimissä toimivien terroristijärjestöjen vastaisessa kamppailussa.

– Ajakaa heidät ulos. Ajakaa heidät ulos uskonnollisilta paikoiltanne. Ajakaa heidät ulos pyhältä maaltanne. Ajakaa heidät ulos tältä maapallolta, Trump sanoi.

Trumpin mukaan Lähi-idän maat ”eivät voi odottaa amerikkalaisten voimaa”, vaan niiden täytyy sen sijaan päättää, minkälaisen tulevaisuuden ne haluavat ”itselleen, valtioilleen sekä lapsilleen”.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?