Katso video: Trump ja Tillerson antautuivat perinteisen miekkatanssin pyörteisiin Saudi-Arabiassa

rac

Julkaistu:

Saudi-Arabiassa kuninkaallisen vastaanoton saanut Yhdysvaltain presidentti kuvaili ulkomaanmatkansa ensimmäistä päivää ”mahtavaksi”.
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump aloitti lauantaina ulkomaanmatkansa Saudi-Arabiasta. Päivä oli täynnä erilaisia seremonioita, ja ennen kunniakseen järjestettyä illallista Trump pääsi harjoittamaan myös tanssidiplomatiaa antautumalla perinteisen ardah-tanssin pyörteisiin.
  • Katso yllä olevalta CNN:n videolta, kuinka presidentti Donald Trump ja hänen puolisonsa Melania Trump saapuvat Murabba-palatsiin perinteisen ardah-miekkatanssin tahdissa.

Vain miehille sallitussa ardah-tanssissa tanssijat liikkuvat kahdessa vastakkain olevassa rivissä miekkojen tai keppien kanssa. Tanssia säestetään rummuilla ja runoudella.

USA Todayn mukaan tanssiin osallistuivat isäntien ja Trumpin lisäksi myös ulkoministeri Rex Tillerson sekä kauppaministeri Wilbur Ross. CNN:n toimittajan Jim Acostan Twitterissä julkaisemalla videolla tanssijoiden keskellä vilahtaa myös Valkoisen talon päästrategi Steve Bannon.Jos video ei näy, voit katsoa sen myös suoraan Twitteristä.

Acosta julkaisi Twitterissä myös toisen videon, jolla näkyy tanssiva Trump. Katsojien joukossa vilahtaa myös puoliso Melania Trump.Näet videon myös täältä.

ABC Newsin mukaan miekkatanssi tanssittiin kuningas Abdulazizin mukaan nimetyn historiallisen keskuksen edustalla, minkä jälkeen sisätiloissa siirryttiin illallispöydän ääreen.


Aiemmin päivällä Trump vastaanotti kuningas Salmanin hänelle myöntämän Saudi-Arabian korkea-arvoisimman kunniamerkin. Sitä ennen yhdysvaltalaisvieraat oli otettu vastaan lentokentällä juhlavin menoin, joihin sisältyi muun muassa hävittäjien ylilentoja, kanuunanlaukauksia sekä puhallinorkesteri.


Trump ehti myös allekirjoittaa saudien kanssa sopimuksen mittavasta asekaupasta, jonka tarkoitus on Valkoisen talon mukaan vahvistaa Persianlahden alueen turvallisuutta Iranin uhkaa vastaan.

Yhdysvaltain mediassa Trumpin Saudi-Arabiassa saamaa vastaanottoa on kuvailtu ”kuninkaalliseksi”. USA Todayn mukaan Trump itse luonnehti matkansa ensimmäistä päivää ”mahtavaksi”.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt