Melania Trump ei peitä päätään Saudi-Arabiassa – näin Donald Trump kommentoi samaa asiaa 2 vuotta sitten - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Melania Trump ei peitä päätään Saudi-Arabiassa – näin Donald Trump kommentoi samaa asiaa 2 vuotta sitten

Julkaistu: 20.5.2017 17:11

Yhdysvaltain ensimmäinen nainen noudattaa pään peittämisen suhteen samaa linjaa kuin edeltäjänsä Michelle Obama.

Donald Trump saapui lauantaina Saudi-Arabiaan, josta hän aloittaa ensimmäisen ulkomaanmatkansa Yhdysvaltain presidenttinä. Trump tapaa lauantaina maan johtoa, ja sunnuntaina hän osallistuu huippukokoukseen Persianlahden alueen maiden sekä kymmenien muiden muslimimaiden johtajien kanssa.

Vierailun etenemistä seurataan mediassa tarkoin, mutta hyvin paljon kiinnostusta on herättänyt etukäteen myös se, mitä Yhdysvaltain ensimmäinen nainen Melania Trump pukee päälleen vierailun aikana.

Tällaisessa asussa rouva Trump lähti kohti Saudi-Arabiaa.

Saudi-Arabia tunnetaan konservatiivisena ja uskonnollisena maana, jossa naisten pukeutuminen on tarkoin rajoitettua. Naisten odotetaan muun muassa peittävän päänsä julkisilla paikoilla liikkuessaan.

Melania Trump nousi lennolle pukeutuneena oranssiin nahkaiseen kynähameeseen sekä vaaleaan puseroon. Kun presidentin kone laskeutui Riadiin, oli hänen asunsa vaihtunut huomattavasti konservatiivisempaan asuun eli mustaan pitkään mekkoon.

Riadissa presidentin Air Force One -koneesta laskeutui mustaan, pitkään mekkoon ja kullanväriseen vyöhön sonnustautunut ensimmäinen nainen.

Kaulaan asti napitetun, pitkähihaisen mekon Melania oli somistanut leveällä, kullanvärisellä vyöllä. Päätään hän ei ollut peittänyt, kuten ei myöskään vierailulla mukana oleva Trumpin tytär Ivanka.

Ensimmäinen nainen jatkaa pään paljaana pitämisessä edeltäjänsä Michelle Obaman linjaa, sillä myös hän esiintyi ilman huivia vieraillessaan Saudi-Arabiassa tammikuussa 2015. Obama sai päätöksestään kiitosta, mutta myös kritiikkiä.

Miehensä Jared Kushnerin kanssa seurueen mukana matkustava Ivanka Trump oli niin ikään valinnut ylleen konservatiivisen pitkän mekon.

Yksi Obamaa kritisoineista oli tuolloin vielä kiinteistömiljardööriksi tituleerattu Donald Trump.

– Monien mielestä oli hienoa, että rouva Obama kieltäytyi pitämästä huivia Saudi-Arabiassa, mutta kyseessä oli loukkaus. Meillä on tarpeeksi vihollisia, Trump twiittasi tammikuussa 2015.

Yhdysvaltain ensimmäinen nainen seurasi sivusta, kun kuningas Salman palkitsi hänen miehensä kunniamerkillä.

Monet saudimiehet kieltäytyvät kättelemästä naisia, mutta Telegraphin mukaan Saudi-Arabian kuningas Salman kätteli rouva Trumpia toivottaessaan presidentin seurueen tervetulleeksi lentokentällä.

Yhdysvaltain presidenttien rouvat eivät ole ainoita länsimaisia naisvieraita, jotka ovat pitäneet päänsä paljaina Saudi-Arabiassa vieraillessaan. Samaan ratkaisuun ovat aiemmin päätyneet myös Britannian pääministeri Theresa May sekä Saksan liittokansleri Angela Merkel.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?