Hammastutkimus paljasti uutta tietoa Isdalenin naisesta – asui lapsena Itä-Euroopassa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Hammastutkimus paljasti uutta tietoa Isdalenin naisesta – asui lapsena Itä-Euroopassa

Julkaistu: 20.5.2017 0:46

Naisen henkilöllisyys on pysynyt mysteerinä 46 vuotta.

Marraskuussa 1970 Ulriken-vuoren pohjoisjuurelta löytyi kuolleena nainen, jonka henkilöllisyys on säilynyt mysteerinä tähän päivään asti. NRK:n mukaan tutkinnassa on kuitenkin tapahtunut mahdollinen läpimurto, sillä tutkijat ovat onnistuneet tarkentamaan, mistä nainen oli todennäköisesti kotoisin.

Naisen kolmesta hampaasta tehdyn isotooppianalyysin perusteella nainen oli todennäköisesti muuttanut toisen maailmansodan aikana tai hieman sitä ennen Itä- tai Keski-Euroopasta Länsi-Eurooppaan, Saksaan tai Ranskaan. Nainen asui isotooppianalyysin ja aiempien tutkimusten perusteella teini-ikäisenä todennäköisesti Saksan ja Ranskan rajan läheisyydessä.

– Tämä on hyvä syy keskittyä enemmän näihin tiettyihin alueisiin. Meidän pitäisi lähestyä eurooppalaisia kollegoitamme tällä yksityiskohtaisella tiedolla, sanoi rikosteknisen tunnistamisryhmän johtaja Per Angel.

Naisen ruumis löydettiin Ulriken-vuoren juurelta marraskuussa 1970.

Erikoisia yksityiskohtia

Ilta-Sanomat uutisoi maanantaina, että niin sanottu Isdalenin naisen tapaus oli avattu uudelleen. Tuntemattomana pysyneen naisen on uskottu kuolleen noin 25–30-vuotiaana. Hänellä oli pitkät ruskeanmustat hiukset, pienet ja pyöreät kasvot, ruskeat silmät ja pienet korvat. Hänen sormenjälkensä oli hiottu pois.

46 años después, Noruega intenta resolver misteriosa muerte de la “mujer de Isdalen” https://t.co/5rT64FYC7Q pic.twitter.com/x73znMq1dR— pysn noticias (@pysnnoticias) May 18, 2017

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Nainen oli matkustanut Euroopassa käyttäen useita keksittyjä henkilöllisyyksiä. Hänen muistikirjaansa oli kirjoitettu salakielellä ja hänen vaatteistaan oli poistettu laput, jotka kertoivat niiden alkuperästä. Naisen tavaroista löytyi myös esimerkiksi peruukkeja.

Naisen veressä oli jälkiä unilääkepillereistä ja häkämyrkytyksestä. Hänen ruumiinsa ympäriltä löytyi muun muassa useita unilääkepillereitä ja kaksi tyhjää muovipulloa, jotka haisivat bensiinille.

Hänen kuolemansa on arveltu olleen itsemurha, joskin kaikki eivät selitystä ole nielleet vaan epäilevät murhaa. Nainen haudattiin Møllendalin hautausmaahan helmikuussa 1971.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?