Auto väkijoukkoon New Yorkissa – yksi kuollut, useita loukkaantunut - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Auto väkijoukkoon New Yorkissa – yksi kuollut, useita loukkaantunut

Poliisi kertoi uutistoimisto AFP:lle, että auton törmäys jalankulkijoihin oli ilmeisesti onnettomuus.

18.5.2017 19:16 | Päivitetty 18.5.2017 21:10

Uutistoimiston Reutersin mukaan auto on ajanut väkijoukkoon New Yorkissa Times Squarella. Viranomaisten mukaan onnettomuudessa kuoli 18-vuotias nainen. Tiedot loukkaantuneista vaihtelevat. New Yorkin pormestarin mukaan heitä on ainakin 23. Loukkaantuneista neljä on New Yorkin poliisin mukaan kriittisessä tilassa.

Loukkaantunut jalankulkija arvioi Reutersille, että kuljettajan teko vaikutti tahalliselta. Poliisi kertoi kuitenkin uutistoimisto AFP:lle, että auton törmäys jalankulkijoihin oli ilmeisesti onnettomuus, joka sai alkunsa, kun kuljettaja menetti ajoneuvonsa hallinnan.

Turistienkin suosima Times Square on vilkas paikka keskellä Manhattania, missä vieraili esimerkiksi huhtikuussa päivittäin 360 000 ihmistä.

Silminnäkijöiden mukaan punainen henkilöauto ajoi ensin väärään ajosuuntaan ja päätyi sitten jalkakäytävälle.­

Silminnäkijöiden mukaan auto ajoi ennen jalkakäytävälle päätymistään väärään ajosuntaan ja osui jalkakäytävällä useisiin jalankulkijoihin. Heidän mukaansa ainakin seitsemän ihmistä on viety tapahtumapaikalta paareilla.

Väkijoukkoon suositussa turistikohteessa ajanut henkilöauto oli punainen Honda. Se jäi rytäkän jälkeen savuamaan jalkakäytävän vieressä olevien pylväiden päälle. Alue on eristetty.

Tiedot loukkaantuneiden määrästä vaihtelevat.­

BBC:n mukaan New Yorkin poliisi on vahvistanut, että auton kuljettaja on otettu kiinni. Poliisi vahvisti asian myöhemmin myös Twitterissä. CBS New Yorkin mukaan kuljettaja on 26-vuotias mies, joka on kotoisin New Yorkin Bronxista. Kanava perustaa tietonsa poliisilähteisiin.

Uutistoimisto AP:n mukaan poliisi selvittää, oliko kuljettaja nauttinut alkoholia ennen onnettomuutta. Viranomaisten mukaan hänellä on taustallaan kaksi rattijuopumustuomiota vuosilta 2008 ja 2015.

One male in custody in the #TimesSquare vehicle collision.It is believed to be an isolated incident, it remains under investigation.— NYPD NEWS (@NYPDnews) 18. toukokuuta 2017

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen myös tästä.

Uutiskanava CNN:n mukaan New Yorkin kuvernööri Andrew Cuomo ja pormestari Bill de Blasio ovat menneet tapahtumapaikalle. Pormestari vahvistaa, että kuljettaja on Yhdysvaltain kansalainen, eikä terrorismin uskota liittyvän tapaukseen. De Blasion mukaan epäillyllä on armeijataustaa: mies on palvellut Yhdysvaltain merivoimissa.

Myös presidentti Donald Trumpille on kerrottu onnettomuudesta, kertoi Valkoisen talon viestintäjohtaja Sean Spicer Twitterissä. Trump Tower sijaitsee vain noin 1,5 kilometrin päässä tapahtumapaikalta.

Viranomaisten mukaan kuitenkin myös liittovaltion poliisi FBI tutkii tapausta yhdessä New Yorkin poliisin kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?