Putin valmis paljastamaan Lavrovin ja Trumpin keskustelun sisällön - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Putin valmis paljastamaan Lavrovin ja Trumpin keskustelun sisällön

Venäjän presidentti Vladimir Putin on valmis antamaan Yhdysvaltain kongressille ja senaatille tekstin ulkoministeri Sergei Lavrovin ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin välisistä keskusteluista.

Washington Postin tietojen mukaan Trump olisi paljastanut Lavroville äärijärjestö Isisiin liittyviä tietoja.­

17.5.2017 14:45

Venäjän presidentti Vladimir Putin totesi keskiviikkona, ettei Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump ole kertonut salaisuuksia Venäjän ulkoministerille Sergei Lavroville, kun kaksikko tapasi Washingtonissa viime viikolla.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Putin sanoi, että hän pystyi todistamaan väitteensä. Reutersin ja AFP:n mukaan Putin on luvannut luovuttaa tekstimuodossa julkisuuteen Lavrovin ja Trumpin keskustelujen sisällön Yhdysvaltain kongressille ja senaatille.

Putin kommentoi asiaa tänään keskiviikkona Moskovassa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa. Hän sanoi Reutersin mukaan myös, ettei Trumpille ole annettu työrauhaa hoitaa presidentin tehtäviään.

Washington Post -lehti uutisoi tiistaina Trumpin paljastaneen salaisia tiedustelutietoja Venäjän ulkoministerille ja suurlähettiläälle viime viikolla.

Lehden mukaan Trumpin paljastamat tiedot liittyivät äärijärjestö Isisiin ja terroristien suunnitelmaan räjäyttää Yhdysvaltoihin suuntaava lentokone kannettavaan tietokoneeseen piilotetulla pommilla.

The New York Times uutisoi tiistain ja keskiviikon vastaisena yönä Suomen aikaa, että tiedot olisivat olleet peräisin Israelilta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?