16-vuotias amerikkalaispoika kuoli kofeiinin yliannostukseen – oli juonut kahvin, energiajuoman ja limun

Julkaistu:

16-vuotias poika menetti henkensä kofeiinicocktailin takia.
Yhdysvaltalainen teinipoika Davis Allen Cripe, 16, kuoli Etelä-Carolinan osavaltiossa sydänkohtaukseen, jonka aiheutti kofeiini.

Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Poika oli juonut kahden tunnin sisällä kahvin, ison kevytvirvoitusjuoman ja energiajuoman. Poika luhistui 15 minuuttia energiajuoman juomisen jälkeen.

Richlandin piirikunnan oikeuslääkäri Gary Watts totesi tiistaina, että tapaus oli hyvin harvinaislaatuinen. Hän sanoi kuolemaan vaikuttaneen erityisesti sen, että poika nautti kofeiinia niin lyhyessä ajassa niin paljon.

Jill Michels paikallisesta Palmetton myrkytyskeskuksesta huomautti kofeiinin vaaroista.

– Aikuisten täytyy tarkkailla omaa kofeiinin kulutustaan. On myös tärkeää, että vanhemmat tietävät kasvuikäisten ja lasten kofeiininkulutuksen riskit, hän sanoi tiedotteessa.

– Puhukaa lapsillenne kofeiinipitoisten juomien vaaroista.

Yhdysvalloissa suositus kofeiinin kulutukseen on sama kuin EU:ssa: enintään 400 milligrammaa päivässä. Se tarkoittaa 4–5 kupillista.

Consumer Reportsin vuoden 2012 tutkimuksen mukaan energiajuomissa saattaa olla jopa 240 milligrammaa kofeiinia.

Energiajuomat ovat suosittuja etenkin nuorten keskuudessa. Terveysasiantuntijat ovat ilmaisseet huolensa niiden korkeista kofeiinipitoisuuksista, jotka voivat aiheuttaa rytmihäiriöitä ja nostaa verenpainetta nuorilla.