Edustajainhuoneen valvontajohtaja vaati tiedot Trumpin ja Comeyn keskusteluista – ”Haastekynäni on valmiina” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Edustajainhuoneen valvontajohtaja vaati tiedot Trumpin ja Comeyn keskusteluista – ”Haastekynäni on valmiina”

Jason Chaffetz ilmoitti, että hänen komiteansa saa Comey-muistion, jos se on olemassa. Chaffetz myös sanoi kynänsä olevan valmis oikeushaastetta varten.

Jason Chaffetz kuvattuna viime syyskuussa.­

17.5.2017 3:57

Yhdysvaltain edustajainhuoneen toiminnan laillisuutta valvovan komitean republikaaninen puheenjohtaja Jason Chaffetz ilmoitti pyytävänsä FBI:ltä asiakirjoja, jotka sillä on viime viikolla potkut saaneen James Comeyn ja presidentti Donald Trumpin välisestä viestinnästä.

.@jasoninthehouse requests any and all communications between Former FBI Director Comey and President Trump.

📄⇩ pic.twitter.com/mOBXjEHUSQ— Oversight Committee (@GOPoversight) May 17, 2017

Jos twiitti ei näy, näet sen täältä.

Asiasta uutisoivat lukuisat yhdysvaltalaisviestimet sekä uutistoimisto Reuters.

Ennen FBI:lle osoittamaansa kirjettä Chaffetz kirjoitti Twitterissä, että hänen komiteansa ”tulee saamaan Comey-muistion, jos se on olemassa”, ja että hänen kynänsä on valmiina oikeushaastetta varten.

.@GOPoversight is going to get the Comey memo, if it exists. I need to see it sooner rather than later. I have my subpoena pen ready.— Jason Chaffetz (@jasoninthehouse) May 16, 2017

Jos twiitti ei näy, näet sen täältä.

Utahilaisen kongressiedustajan Chaffetzin pyyntö liittyy New York Timesin julkaisemaan artikkeliin, jonka mukaan Trump pyysi helmikuussa FBI:n silloista johtajaa Comeyta lopettamaan tutkinnan ex-neuvonantajansa Michael Flynnin Venäjä-yhteyksistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?