Syyttäjä: Irakilaiskaksoset osallistuivat Tikritin joukkomurhaan - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Syyttäjä: Irakilaiskaksoset osallistuivat Tikritin joukkomurhaan

Valtionsyyttäjän mukaan molemmat irakilaiskaksoset osallistuivat Camp Speicherin joukkomurhaan Irakin Tikritissä vuonna 2014.

Toista epäiltyä tuodaan oikeussaliin yhdestätoista murhasta epäiltyjen irakilaiskaksosten vangitsemisoikeudenkäyntiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa joulukuussa 2015.

11.5.2017 16:26

Valtionsyyttäjä Tom Laitinen viittasi loppulausunnossaan todistajiin, jotka kertoivat molempien veljesten olleen mukana ryhmässä, joka tuli kertomaan heidän omaisensa surmaamisesta. Pirkanmaan käräjäoikeus on kuullut näitä todistajia videon välityksellä Irakista käsin.

Laitisen mukaan todistajat kuvasivat ensin miesten ulkonäköä ja vaatetusta ja sen jälkeen tunnistivat heidät valokuvan perusteella. Syytettyjen puolustusasianajajat esittivät tänään oikeudessa epäilyksen, että neljästä nimettömästä todistajasta kaksi ei ole luotettavia.

– Ainakaan minä en ole pystynyt millään tavalla todistajien olemuksesta päättelemään, että he kertoisivat pakotettua tarinaa, sanoi valtionsyyttäjä Laitinen.

Puolustus esittää loppulausuntonsa seuraavaksi.

Camp Speicherin joukkomurhassa Isisin taistelijat surmasivat kaikkiaan yli tuhat miestä. Surmatut olivat taisteluista vetäytyneitä aseettomia Irakin armeijan sotilaita sekä armeijan alokkaita.

Molemmat syytetyt ovat kiistäneet osallisuutensa joukkomurhaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?