Yhdysvaltain mediaa ei päästetty Trumpin ja Lavrovin tapaamiseen – Venäjän ulkoministeriö julkaisi ainoat kuvat - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Yhdysvaltain mediaa ei päästetty Trumpin ja Lavrovin tapaamiseen – Venäjän ulkoministeriö julkaisi ainoat kuvat

Vain Venäjän valokuvaajat pääsivät Trumpin ja Lavrovin tapaamiseen.

11.5.2017 2:34

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump tapasi keskiviikkona Valkoisessa talossa Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin ja Venäjän Yhdysvaltain-suurlähettilään Sergei Kisljakin.

Erikoista oli se, että ainoat kuvat tapaamisesta julkaisi Venäjän ulkoministeriö. Valkoinen talo ei julkaissut kuvia lainkaan, ja yhdysvaltalaista mediaa ei päästetty raportoimaan tapaamisesta.

On myös harvinaista, että muu kuin valtion päämies pääsee vierailulle presidentin työhuoneeseen oval officeen. Kaksi entistä Valkoisen talon virkailijaa kertoi Politicolle, että venäläiset ovat pitkään yrittäneet päästä vierailulle oval officeen.

– He kinusivat sitä meiltä vuosien ajan. He yrittivät jatkuvasti päästä sinne, ja me kieltäydyimme toistuvasti.

.@mitchellreports Russians release images of Oval Office mtg

White House does not -- and doesn't let US media in.@mitchellreports reports now. pic.twitter.com/GoD2VxbzZf— NBC Nightly News (@NBCNightlyNews) May 10, 2017

Politicolle puhuneen Valkoisen talon tiedottajan mukaan Trump otti Lavrovin vastaan, koska Vladimir Putin pyysi sitä häneltä.

– Putin pyysi sitä erikseen, kun he puhuivat viimeksi puhelimessa.

Donald Trump tapasi Sergei Lavrovin Valkoisessa talossa.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?