NYT: FBI:n Comey pyysi lisärahaa Venäjän vaikutusyritysten selvittämiseen vain pari päivää ennen potkuja - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

NYT: FBI:n Comey pyysi lisärahaa Venäjän vaikutusyritysten selvittämiseen vain pari päivää ennen potkuja

NY Times: FBI:n ex-johtaja James Comey pyysi lisärahaa vaalien Venäjä-kytkösten selvittämiseen vain päiviä ennen potkujaan.

10.5.2017 19:00 | Päivitetty 10.5.2017 19:36

Liittovaltion poliisin FBI:n erotettu johtaja James Comey pyysi vain päiviä ennen potkujaan lisärahaa Venäjän vaikutusyritysten selvittämiseksi USA:n presidentinvaaleissa, kertoo New York Times. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump irtisanoi Comeyn eilen paikallista aikaa.

Lehti perustaa tiedon kolmen asiasta perillä olevan viranomaisen haastatteluun. Lehden mukaan Comey pyysi rahan lisäksi myös lisää työvoimaa selvitystyöhön. Lähteet kertovat, että Comey esitti pyyntönsä viime viikolla ja se oli osoitettu apulaisoikeusministeri Rod Rosensteinille.

Rosenstein on kirjoittanut asiasta muistion, jota on käytetty Comeyn erottamisen perustelemiseen. Muistion mukaan potkujen päällimäinen syy oli Comeyn toiminta, kun tämä suositteli julkisesti, ettei demokraattien presidenttiehdokasta Hillary Clintonia aseteta syytteeseen sähköpostien takia.

CNN on kuitenkin kertonut Valkoisen talon lähteisiinsä viitaten, että Trump saattoi päättää Comeyn erottamisesta jo viikko sitten. CNN:n mukaan potkusuunnitelmista ei kuitenkaan kerrottu juuri muille kun Rosensteinille ja oikeusministeri Jeff Sessionsille, joiden tehtäväksi jäi löytää perustelut Comeyn potkuille.

Korjaus kello 19.13: Comey pyysi rahaa Venäjän vaikutusyritysten selvittämiseksi USA:n vaaleissa, ei Trumpin kampanjaväen Venäjä-kytkösten selvittämiseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?