Surffari vietti 32 tuntia yksin hyisellä merellä - selvisi hengissä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Surffari vietti 32 tuntia yksin hyisellä merellä - selvisi hengissä

CNN:n mukaan etsijöiden toivo oli jo hiipumassa ennen Matthew Brycen löytymistä.

3.5.2017 1:57 | Päivitetty 3.5.2017 7:42

Uutinen skotlantilaisen surffarin Matthew Brycen selviytymistarinasta leviää maailmalla. CNN kertoo verkkosivuillaan, että Glasgow’sta kotoisin oleva Bryce vietti 32 tuntia yksin hyisellä Irlanninmerellä.

Nuorukainen lähti surffaamaan sunnuntaiaamuna Skotlannin luoteisrannikolta, ja rannikkovartiosto pelasti hänet maanantai-iltana noin 20 kilometrin päässä rannasta.

Läheiset tekivät ilmoituksen viranomaisille maanantaina lounasaikaan, kun Bryce ei ilmestynyt sovittuun tapaamiseen. Etsintäoperaatio kesti seitsemän tuntia.

After 32 hours alone in the cold Irish sea, a young Scottish surfer was found alive, clinging to his board: https://t.co/TW7NHtFYeb pic.twitter.com/l4eyU0L4MW— CNN International (@cnni) May 2, 2017

Jos yllä oleva twiitti ei näy, voit käydä katsomassa sen täältä.

– Toivo surffarin löytämisestä kunnossa oli hiipumassa, ja olimme erittäin huolissamme, koska hän oli ollut niin pitkään vedessä ja pimeä oli tulossa, Belfastin rannikkovartioston edustaja Dawn Petrie kommentoi.

Helikopteriin nostettu Bryce kiidätettiin sairaalahoitoon Belfastiin. Hänen kerrotaan olevan tajuissaan, mutta kärsivän hypotermiasta.

– Hänellä oli päällään paksu märkäpuku hupulla ja kengät, ja hän piti kiinni surffilaudasta. Kaikki se auttoi häntä selviytymään, toteaa Alex Smith rannikkovartiostosta.

Hänen mukaansa Bryce ajautui niin kauas rannasta voimakkaan virtauksen takia. Sunnuntaina ja maanantaina oli lisäksi kova tuuli.

A young Scottish surfer is recovering in the hospital after surviving 32 hours alone in the cold Irish sea https://t.co/nphsk9rgXc pic.twitter.com/SxKZMfUOCs— CNN (@CNN) May 2, 2017

Jos yllä oleva twiitti ei näy, voit käydä katsomassa sen täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?