Pohjois-Korea uhkaa upottaa USA:n ydinsukellusveneen – ”Sillä hetkellä kun USS Michigan yrittää hievahtaakaan...”

Julkaistu:

Pohjois-Korea
The Independent kertoo tuoreimmasta uhkauksesta, joka julkaistiin propagandasivustolla.
Pohjois-Korea uhkaa The Independent -lehden mukaan upottaa yhdysvaltalaisen ydinsukellusveneen, joka saapui aiemmin tällä viikolla Etelä-Korean vesille.

– Sillä hetkellä kun USS Michigan yrittää hievahtaakaan, se on tuomittu kurjaan kohtaloon, jossa siitä tulee vedenalainen aave ilman mahdollisuutta tulla pintaan, Pohjois-Korean propagandasivusto Urminzokkiri sanoo.

– Ydinsukellusveneen kiireellinen lähettäminen Korean niemimaan vesille, yhtäaikaisesti lentotukialuksen johtaman supertaisteluosaston sijoittamisen kanssa, on tarkoitettu lisäämään sotilasuhkia tasavaltaamme vastaan.

USS Michigan pystytään varustamaan ballistisin ohjuksin ja Tomahawk-risteilyohjuksin. Propagandasivuston mukaan sukellusvene muuttuu ”romumetalliksi” Pohjois-Korean voittamattoman sotilasvoiman edessä.

Pohjois-Korean tilanteesta keskusteltiin ISTV:n studiossa 25.4. Voit katsoa lähetyksen alta.


Kansainvälinen yhteisö painostaa

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin mukaan merkittävä konflikti Pohjois-Korean kanssa on mahdollinen, mutta hän toivoo kiistaan mieluummin rauhanomaista ratkaisua.

– On mahdollista, että voimme päätyä suureen, suureen konfliktiin Pohjois-Korean kanssa. Ehdottomasti, Trump totesi aiemmin tällä viikolla uutistoimisto Reutersin haastattelussa.

– Haluaisimme ratkaista asiat diplomaattisesti, mutta se on erittäin vaikeata, hän korostaa.

Kansainvälinen yhteisö yrittää painostaa Pohjois-Koreaa lakkauttamaan aseohjelmansa, ja nyt näyttää siltä, myös Kiina pyrkii saamaan maailman sulkeutuneimman maan aisoihin.