Le Peniltä yllättävä ilmoitus: luopuu Kansallisen rintaman puheenjohtajuudesta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Le Peniltä yllättävä ilmoitus: luopuu Kansallisen rintaman puheenjohtajuudesta

Marine Le Pen sai puolueensa kautta aikojen suurimman äänisaaliin sunnuntaina presidentinvaalin ensimmäisellä kierroksella.

Julkaistu: 24.4.2017 23:12

Äärioikeiston presidenttiehdokas ilmoitti maanantai-iltana väistymisestään televisiohaastattelussa.

Kansallisen rintaman puheenjohtaja ja puolueen presidenttiehdokas Marine Le Pen ilmoitti maanantaina luopuvansa puheenjohtajuudesta.

Ilmoitus tuli vain päivä sen jälkeen, kun hän eteni Ranskan presidentinvaalin toiselle kierrokselle, jolla hän kohtaa sitoutumattoman keskustalaisen Emmanuel Macronin.

BBC:n mukaan hän ilmoitti asiasta maanantai-iltana ranskalaisen televisiokanavan France2:n haastattelussa.

– Olen tänä iltana päättänyt jättää puolueen puheenjohtajan tehtävät. Tulen olemaan puoluepolitiikan yläpuolella, hän sanoi haastattelussa.

BBC:n mukaan toistaiseksi ei kuitenkaan ole varmuutta siitä, onko päätös pysyvä. Le Pen sanoi televisiohaastattelussa, että Ranska on kohtaamassa ”ratkaisun hetket”.

Le Pen korvasi isänsä Jean-Marie Le Penin puolueen johdossa tammikuussa 2011. Puolue on hänen johdollaan pyrkinyt rajoittamaan maahanmuuttoa ja heikentää Ranskan suhteita Euroopan unioniin.

Le Pen sai presidentinvaalin ensimmäisellä kierroksella 7,6 miljoonaa ääntä. Se puolueen ennätys, koska tytär sai 2,8 miljoonaa ääntä enemmän kuin isänsä vuoden 2002 vaaleissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?