117-vuotias Violet Brown on tiettävästi maailman vanhin ihminen - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

117-vuotias Violet Brown on tiettävästi maailman vanhin ihminen

Tiettävästi viimeinen 1800-luvulla syntynyt ihminen Emma Morano kuoli lauantaina.

18.4.2017 19:33

Jamaikalainen Violet Brown on tiettävästi maailman vanhin elossa oleva ihminen. Titteli siirtyi hänelle, kun tiettävästi viimeinen 1800-luvulla syntynyt ihminen italialainen Emma Morano kuoli lauantaina. Morano oli syntynyt 29. marraskuuta 1899.

– Kunnioita isääsi ja äitiäsi, niin päiväsi ovat pitkät, Brown totesi paikallislehdelleen Jamaica Gleanerille vuonna 2010 täyttäessään 110 vuotta.

Neuvo on suoraan Raamatusta ja kymmenestä käskystä. Hartaana baptistina Brown kertookin käyvänsä kirkossa säännöllisesti. Elintavoistaan hän on kertonut sen, että hän välttää possun ja kanan syömistä, eikä juo ”rommia ja niitä juomia”.

Brown on viettänyt suuren osan elämästään leikkaamalla sokeriruokoa Jamaikan länsiosissa. Nykyään hän elää 97-vuotiaan poikansa kanssa.

Brown ei kuule kovin hyvin, mutta pystyy vähän kävelemään kepin avulla. Hän kuitenkin pystyy keskustelemaan muun muassa perheestään ja elämästä yleensä.

– Tämän Jumala on minulle antanut, joten minun pitää ottaa se vastaan – pitkän elämän, hän toteaa myös yllä olevalla videolla.

Guinnesin ennätyskirja ei ole vielä virallisesti nimennyt Brownia maailman vanhimmaksi ihmiseksi, mutta asia on selvityksessä. Brownilla on muun muassa uskottava syntymätodistus.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?