Irakin armeija käynnisti uuden iskun Mosulissa – Isisillä käytössä epätoivoinen puolustustaktiikka - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Irakin armeija käynnisti uuden iskun Mosulissa – Isisillä käytössä epätoivoinen puolustustaktiikka

Moottoripyörillä liikkuvat itsemurhaiskijät puolustavat jihadistivoimia.

16.4.2017 16:42

Irakin armeija käynnisti sunnuntaina uuden iskun vallatakseen Mosulin vanhan kaupungin. Vanha kaupunki on terroristijärjestö Isisin vahvimpia linnakkeita Irakin toiseksi suurimmassa kaupungissa.

Irakin joukot ovat lokakuusta lähtien yrittäneet vallata Mosulia Isis-taisteilijoilta. Joukot ovat onnistuneet saamaan alueita hallintaansa, mutta taistelu Mosulista ei ole vielä ratkennut.

Pääkuvan paikalla olevalla videolla taisteluita Mosulissa huhtikuun ensimmäisellä viikolla.

Mosul on ollut islamististen sunnimuslimien hallinnassa vuodesta 2014 lähtien.

Tiheästi asuttu vanha kaupunki Mosulin länsiosassa on hankala valloitettava. Tankeilla ja raskaalla kalustolla ei pääse kapeille, sokkeloisille kaduille.

Viranomaisten mukaan Irakin joukot ovat päässeet 200 metriä syvemmälle vanhaan kaupunkiin. Taisteluja joudutaan käymään talo talolta.

Mosulin vanha kaupunki on tiheästi rakennettu ja sikäli vaarallinen valtausta yrittäville joukoille.­

Irakin hallituksen joukkojen ajoneuvo partioimassa Mosulin kaduilla perjantaina 14. huhtikuuta.­

Irakin joukkojen johtohahmo kertoo uutistoimisto Reutersille, että ääri-islamistit turvautuvat moottoripyörillä tehtyihin itsemurhaiskuihin.

– Meidän on tarkistettava jokainen talo, jotta voisimme välttää hyökkääjiä, joilla on moottoripyörät täynnä räjähteitä.

Irakin joukot lähestyvät al-Nurin moskeijaa. Vanhalla moskeijalla on suuri symbolinen arvo. Kyseisessä moskeijassa jihadistijohtaja Abu Bakr al-Baghdadi julistautui kalifaatin johtajaksi.

Irakilaispoliisi lataamassa asettaan.­

Mosul ja sitä ympäröivät pienemmät kaupungit ovat autioituneet taisteluiden vuoksi. Kuva Qaraqoshista Mosulin eteläpuolelta.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?