Video: Trumpin vastustajien ja kannattajien kohtaaminen yltyi jättimäiseksi joukkotappeluksi – astalot heiluivat, pippurisumute ruiskusi - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Video: Trumpin vastustajien ja kannattajien kohtaaminen yltyi jättimäiseksi joukkotappeluksi – astalot heiluivat, pippurisumute ruiskusi

Kaliforniassa ainakin 11 ihmistä loukkaantui presidentti Trumpin kannattajien ja vastustajien ottaessa yhteen.

16.4.2017 12:37

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kannattajat ja vastustajat ottivat yhteen Berkelyessä, Kaliforniassa. Tapahtumapaikalta kuvatuissa videoissa näkyy, kuinka tappelun osapuolet mätkivät toisiaan erilaisilla astaloilla. Joillain oli mukana myös pippurisumutetta.

Los Angeles Timesin mukaan 21 ihmistä pidätettiin, osa epäiltynä pahoinpitelystä tappavalla aseella. Poliisi takavarikoi mielenosoittajilta veitsiä, tainnutusaseita ja keppejä.

Trumpin kannattajat ja vastustajat tappelivat Berkeleyssä, Kaliforniassa lauantaina.­

Poliisin mukaan 11 ihmistä loukkaantui ja ainakin kuusi ihmistä vietiin sairaalaan hoidettavaksi. Loukkaantuneista yksi oli puukotuksen uhri.

– Tämä on pikemminkin mellakka, Brenna Lundy, joka luuli osallistuneensa äärioikeiston vastaiseen tapahtumaan, kommentoi.

Mielenosoittaja suihkuttaa pippurisumutetta toisen Trumpia kannattavan mielenosoittajan kasvoille.­

– He löivät minua nyrkkiraudoilla kuolleesta kulmasta. Olen täällä sananvapauden takia. He eivät pidä siitä. He haluavat yhteenoton, Trumpia kannattava John Beavers sanoi Reutersille.

Trumpin kannattaja hajotti kärhämän.­

Mielenosoittajat ovat ympäri Yhdysvaltoja vaatineet Trumpia julkaisemaan verotietonsa. Verotietojen julkistaminen on presidentille vapaaehtoista, mutta yleensä verotiedot on paljastettu.

Berkeleytä lukuunottamatta mielenosoitukset ovat kuitenkin sujuneet rauhallisesti.

Poliisi pidätti 21 ihmistä liittyen Berkeleyn tappeluihin.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?