Media: Dortmundin räjähteet saattavat olla peräisin armeijan varastosta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Media: Dortmundin räjähteet saattavat olla peräisin armeijan varastosta

Saksassa Dortmundin iskussa käytetyt räjähteet saattavat olla peräisin armeijan varastosta, kertoo saksalaislehti Welt nettisivullaan nimettömiin turvallisuuslähteisiin vedoten.

Borussia Dortmundin jalkpallojoukkueen bussia vastaan tehtiin pommi-isku.­

15.4.2017 19:33 | Päivitetty 15.4.2017 20:00

Lähteen mukaan räjähteissä käytetyn sytyttimen käsittely vaatii teknistä asiantuntemusta, jota ei ole helppo hankkia.

Keskusrikospoliisin (BKA) tiedottaja ei vahvistanut lehden tietoa ja sanoi, että on liian aikaista määritellä räjähteiden alkuperää.

– Tutkimukset ovat täydessä vauhdissa eri tahoilla, hän sanoi.

Tutkinnassa on mukana noin sata poliisia.

Dortmundin jalkapallojoukkueen linja-auto oli tiistaina matkalla Mestarien liigan kotiotteluunsa, kun sen lähellä räjähti kolmesti. Dortmundin espanjalainen puolustaja Marc Bartra loukkaantui iskussa ja joutui tapahtuman jälkeen käsileikkaukseen.

Takana tuskin Isis

Rikostutkijoiden mukaan on hyvin kyseenalaista, että Dortmundin iskujen takana olisivat ääri-islamistit. Asiasta kertoo BBC.

Tutkijat sanovat, että tapahtumapaikalta löydettyjen kirjeiden tarkoitus saattoi olla uskottelu islamistiseen motiiviin. Tutkijoiden mukaan iskun takana voivat olla poliittiset ääriliikkeet tai väkivaltaiset jalkapallofanit.

Saksalaismediat uutisoivat perjantaina, että monet yksityiskohdat kirjeissä ovat epätyypillisiä esimerkiksi äärijärjestö Isisille. Kirjeissä esitettiin uhkaus, jonka mukaan urheilijat ja muut tunnetut henkilöt ovat vaarassa, ellei Saksa vedä joukkojaan Syyriasta. Saksalaisviranomainen vahvistaa mediatiedot sanomalla, ettei Isis yleensä käy neuvotteluja kirjeitse.

Süddeutsche Zeitung -lehdelle nimettömänä haastattelun antanut turvallisuusasiantuntija paljastaa, että tekstin on mahdollisesti laatinut äidinkielenään saksaa puhuva ihminen. Kirjeisiin oli tehty tahallisia kielivirheitä, jotta tekstistä välittyisi kuva, että se on saksaa toisena kielenään puhuvan käsialaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?