Pohjois-Korea varoittaa Yhdysvaltoja: ”Vastaamme armottomalla tavalla, josta hyökkääjät eivät selviä”

Donald Trumpin hallinnon ”vakava sotilaallinen hysteria” on Pohjois-Korean mukaan saavuttanut ”vaarallisen vaiheen, jota ei voida enää jättää huomiotta”.

15.4.2017 5:07

Yhdysvaltojen täytyy lopettaa ”sotilaallinen hysteriansa” tai kohdata kosto, varoittaa Pohjois-Korea.

Yllä olevalla videolla kerrotaan, kuinka tilanne Korean niemimaalla on kiristynyt.

Sulkeutunut diktatuuri juhlii lauantaina edesmenneen perustajansa Kim Il-Sungin 105-vuotispäivää. Sadat sotilasrekat ovat lauantaina kuljettaneet juhlivia ja laulavia ihmisiä valtavaan paraatiin.

Maan on pelätty tekevän lauantaina kuudennen ydinkokeensa.

Tilanne Korean niemimaalla on kiristynyt viime aikoina, ja Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on uhannut Pohjois-Koreaa ennaltaehkäisevällä iskulla.

Pohjois-Koreassa juhlitaan lauantaina Kim Il-Sungia.

Yhdysvallat on lähettänyt kohti Korean niemimaata lisäpelotteeksi lentotukialus USS Carl Vinsonin johtaman taisteluosaston.

Trumpin hallinnon ”vakava sotahysteria” on Pohjois-Korean mukaan saavuttanut ”vaarallisen vaiheen, jota ei voida enää jättää huomiotta”.

– Vastaamme Yhdysvalloille ja sen vasallijoukoille armottomalla ja kovalla tavalla, josta hyökkääjät eivät selviä, Pohjois-Korean armeijan tiedottaja uhosi maan KCNA-uutistoimistolle.

– Korean demokraattisen kansantasavallan (maan virallinen nimi) armeija ja ihmiset vastaavat yhtä rohkeasti kuin aina niille, jotka loukkaavat maan ihmisten ihmisarvoa ja itsemääräämisoikeutta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?