Eric Trump Telegraphille: Ivanka vaikutti isän päätökseen tehdä isku Syyriaan - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Eric Trump Telegraphille: Ivanka vaikutti isän päätökseen tehdä isku Syyriaan

Ivanka Trump itse kirjoitti Twitterissä Yhdysvaltain Syyriaan tekemän ohjusiskun jälkeen olevansa ylpeä isänsä ratkaisusta.

Eric Trump uskoo, että Ivanka Trumpin järkytys Syyrian kaasuiskun jälkeen vaikutti Donald Trumpin päätökseen tehdä ohjusisku Bashar al-Assadin joukkojen hallussa olevaan lentotukikohtaan.­

12.4.2017 12:49

Presidentti Donald Trumpin poika Eric Trump on sanonut olevansa ”varma”, että hänen sisarensa Ivanka käytti vaikutusvaltaansa siihen, että presidentti päätti tehdä ohjusiskun Syyriaan viime viikolla.

– Ivanka on kolmen lapsen äiti ja hänellä on vaikutusvaltaa. Olen varma, että hän sanoi ”kuuntele, tämä on kamala juttu”, Eric Trump sanoi brittilehti Telegraphille.

Yhdysvallat ampui viime viikon tiistaina yli 50 Tomahawk-risteilyohjusta Syyriaan kostoksi Syyrian hallituksen tekemästä kaasuhyökkäyksestä, jossa kuoli ainakin 87 ihmistä, joista yli 30 oli lapsia. Yhdysvaltain ohjusiskun kohteena oli presidentti Bashar al-Assadin joukkojen hallussa oleva lentotukikohta lähellä Homsin kaupunkia.

Iskun jälkeen Trump pyysi kaikkia sivistyneitä maita mukaan pyrkimyksiin ”lopettaa teurastus ja verenvuodatus Syyriassa”. Eric Trump sanoo Telegraphille, että juuri tällaisilla hetkillä hänen isänsä toimii.

Eric Trump uskoo sisarensa järkyttyneen Syyrian kaasuiskun uhrien kuvista, koska hän itse on kolmen lapsen äiti.­

– Amerikka on jossain määrin globaali johtaja ja maailman supervallan täytyy toimia, ja se toimi liittolaisten tuella. Minusta se on hieno asia, Trump arvioi.

Kuvat lapsista koskettivat presidenttiä

Toisin kuin sisarensa, Eric ei ole mukana presidentin hallinnossa, vaan toimii isänsä yritystoimintojen johdossa yhdessä veljensä Donald Jr. Trumpin kanssa.

– Pysyn poissa politiikasta ja hallinnosta, mutta sen voin sanoa, että kuvat kaasuiskun uhriksi joutuneista vaikuttivat häneen merkittävästi, Eric Trump sanoi isäänsä viitaten.

– Se oli järkyttävää. Ne ihmiset ovat raakalaisia ja olen iloinen, että hän vastasi heidän tekoihinsa, kuten vastasi, hän kertoi vielä mielipiteensä ohjusiskusta Syyriaan.

Kuvat Syyrian kaasuhyökkäyksessä loukkaantuneista ovat Eric Trumpin mukaan järkyttäneet hänen sisartaan ja isäänsä.­

Ivanka Trump: ”Olen ylpeä isästäni”

Eric Trumpin haastatteluun viittasi uutisessaan myös CNN, joka muistutti Ivanka Trumpin kirjoittaneen Twitterissä järkyttyneensä Syyrian kaasuiskun uhrien kuvista, joita levisi maailmalle ennen Yhdysvaltain vastaiskua.

– Lohduton ja tyrmistynyt järkyttävän kaasuhyökkäyksen jälkeen Syyriasta tulevista kuvista, hän twiittasi.

Heartbroken and outraged by the images coming out of Syria following the atrocious chemical attack yesterday.— Ivanka Trump (@IvankaTrump) 5. huhtikuuta 2017

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Hän kommentoi aihetta Twitterissä uudestaan Yhdysvaltojen tekemän iskun jälkeen.

– Ajat, joita elämme vaativat vaikeita päätöksiä. Olen ylpeä siitä, että isäni kieltäytyi hyväksymästä järkyttäviä rikoksia ihmisyyttä vastaan, Ivanka Trump kirjoitti.

The times we are living in call for difficult decisions - Proud of my father for refusing to accept these horrendous crimes against humanity https://t.co/yV0oJuC9dE— Ivanka Trump (@IvankaTrump) 7. huhtikuuta 2017

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

CNN muistuttaa, että ilman palkkaa Valkoisessa talossa työskentelevällä Ivanka Trumpilla ja hänen aviomiehellään Jared Kushnerilla on keskeinen rooli Trumpin hallinnossa ja molempien mielipiteillä uskotaan olevan hyvin paljon merkitystä presidentille.

Ivanka Trump esimerkiksi istui Saksan liittokanslerin Angela Merkelin vieressä, kun tämä vieraili Washingtonissa. Hän on ollut mukana myös isänsä tapaamisissa Japanin pääministerin Shinzo Aben ja Kanadan pääministerin Justin Trudeaun kanssa.

Viikko sitten CBS Newsille antamassaan haastattelussa Ivanka Trump kertoi, että hänen roolinsa presidentin hallinnossa keskittyy erityisesti naisten taloudelliseen asemaan ja koulutukseen, mutta vihjasi, että saattaa antaa neuvoja isälleen myös muista teemoista.

– Painotan isäni kanssa asioita, joita pidän hyvin tärkeinä, hän sanoi.

Eric Trump ja hänen Lara-vaimonsa kertoivat saavansa esikoislapsensa syyskuussa.­

Eric Trump kuitenkin sanoi Telegraphille, ettei Ivanka ole mukana kaikessa, vaikka onkin isänsä rinnalla Washingtonissa.

– Luulen, että hän on mukana niissä asioissa, joilla on hänelle suuri merkitys.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?