Tukholman isku: Poliisin erikoisjoukko otti kiinni kaksi henkilöä Sollentunassa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Tukholman isku: Poliisin erikoisjoukko otti kiinni kaksi henkilöä Sollentunassa

Kiinni otetuilla henkilöillä on Aftonbladetin tietojen mukaan yhteyksiä Tukholman iskusta epäiltynä pidätettyyn mieheen.

9.4.2017 10:36
  • Poliisi vahvistaa, että teosta epäilty on 39-vuotias ja kotoisin Uzbekistanista. Suojelupoliisi Säpolla oli vihje miehestä, mutta häntä pidettiin pikkutekijänä.

  • Iskussa on kuollut neljä ihmistä. 15 loukkaantui. Viranomaisten mukaan sairaalassa on hoidettavana yhä 10 loukkaantunutta. Uhrien sukupuolta tai ikää ei ole paljastettu.

  • Pääministeri Stefan Löfvenin mukaan hyökkäys oli terrori-isku. Löfven vieraili iskupaikalla lauantaina laskien sinne kukkia.

  • Kuorma-auto ajoi ihmisjoukkoon Tukholman keskustassa Drottninggatanilla perjantaina iltapäivällä kello 14.53 paikallista aikaa. Auto ajoi päin Åhlensin tavarataloa.

  • Ruotsissa pidetään hiljainen hetki uhrien muistoksi maanantaina kello 12.

  • Oletko paikalla Tukholmassa? Ota yhteyttä Ilta-Sanomien toimitukseen +358 9 122 3420 tai lähetä kuva osoitteeseen uutiset@iltasanomat.fi tai tästä linkistä.

Poliisin erikoisjoukko on Aftonbladetin tietojen mukaan ottanut sunnuntaiaamuna kiinni kaksi henkilöä Tukholman lähellä.

Heidät otettiin kiinni Tukholman lähettyvillä Sollentunan kunnassa suoritetussa operaatiossa. Lehden tietojen mukaan poliisi kuulustelee henkilöitä, koska heillä on mahdollisesti yhteyksiä Tukholman iskusta epäiltynä pidätettyyn 39-vuotiaaseen mieheen.

Tukholman poliisi vahvistaa, että Sollentunassa tehtiin sunnuntaiaamuna operaatio, mutta ei kerro siitä toistaiseksi enempää.

Kaikkiaan seitsemän ihmistä on otettu kiinni kuulusteluja varten, poisluettuna epäilty tekijä.

Kolme iskun neljästä uhrista on poliisin mukaan tunnistettu. Iskussa haavoittuneista kymmenen on edelleen sairaalassa. Heistä neljän vammat ovat vakavia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?