Venäjällä tutkitaan jälleen poliitikon hämärää kuolemaa – kerrotaan liukastuneen kylvyssä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Venäjällä tutkitaan jälleen poliitikon hämärää kuolemaa – kerrotaan liukastuneen kylvyssä

Jälleen yksi korkea venäläispoliitikko on kuollut epäselvissä olosuhteissa.

Vadim Tjulpanov, 52, oli kuvattu vain tunteja aiemmin laskemassa kukkia Pietarin maanantaisessa metroiskussa kuolleiden muistolle.­

6.4.2017 14:04

Pietarissa viranomaiset tutkivat Venäjän parlamentin ylähuoneen jäsenen hämärää kuolemantapausta. Vadim Tjulpanov, 52, löydettiin kuolleena kuntoilukeskuksesta Pietarissa tiistaina. Kuolemaa tutkitaan alustavasti onnettomuutena.

Hänet oli kuvattu vain tunteja aiemmin laskemassa kukkia Pietarin maanantaisessa metroiskussa kuolleiden muistolle.

Viranomaisten mukaan Tjulpanov oli kuollut ”liukastuttuaan ja saatuaan kaatuessaan vammoja”. Hänen kerrotaan liukastuneen kylvyssä ja lyöneen päänsä.

Viranomaiset selvittävät nyt ”kaikki turmaan liittyvät olosuhteet” sekä kuolinsyyn.

Tjulpanov oli toiminut Pietarin kaupunginvaltuuston puheenjohtajana 2003–11. Sen jälkeen hänet valittiin Pietarin alueen edustajaksi ylähuoneeseen. Tjulpanov johti myös Venäjällä pidettävien vuoden 2018 jalkapallon MM-kisojen väliaikaista järjestelykomiteaa.

Useita hämäriä kuolemia

Peräti kahdeksan muuta vaikutusvaltaista venäläistä on kuollut hämärissä olosuhteissa viiden kuukauden aikana Yhdysvaltain presidentinvaalien jälkeen.

CNN:n laskujen mukaan viidessä kuolemantapauksisessa on ollut kyse venäläisistä diplomaateista. Eräiden kuolinsyyn on kerrottu olleen luonnollinen, mutta hämäriä tapauksia on.

CNN kertoo, että netin salaliittoteoreetikot ovat liittäneet kuolemat Venäjän sekaantumiseen Yhdysvaltain presidentinvaaleihin, mutta mitään todisteita asiasta ei ole.

  • Denis Voronenkov, 45, ammuttiin kuoliaaksi hotellin edustalla Kiovassa Ukrainassa torstaina. Ex-kansanedustaja oli paennut Ukrainaan arvosteltuaan presidentti Putinia.

  • Vitali Tshurkin, 64. Venäjän YK-suurlähettiläs kuoli 20. helmikuuta ilmeisesti sydänkohtaukseen. Tshurkin oli kuoleman tapahtuessa työhuoneessaan "työtehtäviensä parissa", tiedotti Venäjän YK-edustusto.

  • Aleksander Kadakin, 67. Venäjän Intian suurlähettiläs kuoli 26. tammikuuta. Lähetystön mukaan Kadakin kuoli lyhyen sairastelun jälkeen, eikä tapaukseen "liity mitään poikkeuksellista".

  • Andrei Malanin, 54, löydettiin kuolleena tammikuun alussa. Hän oli Venäjän Ateenan suurlähetystön konsuliosaston päällikkö. Poliisi löysi Malaninin kuolleena asuntonsa lattialta. Alustavien tutkimusten mukaan kuolinsyy oli luonnollinen.

  • Oleg Erovinkin, 61, löytyi kuolleena autostaan Moskovassa 26. joulukuuta. Hän oli läheisesti yhteyksissä Venäjän tiedustelupalveluun. Erovinkinin tiedusteluyhteyksien vuoksi ovat salaliittoteoreetikot väittäneet hänen olleen vastuussa 35-sivuisen dokumentin vuotamisesta julki. Yhteenvedossa tuotiin ilmi Trumpin kampanjan ja Venäjän yhteydet.

  • Andrei Karlov, 62. Venäjän Turkin suurlähettiläs salamurhattiin Ankarassa 20. joulukuuta. Ampuja, turkkilainen poliisi huusi murhan jälkeen "älkää unohtako Syyriaa".

  • Petr Polshikov, 56. Korkea venäläisdiplomaatti ammuttiin kuoliaaksi kotonaan sängyssä Moskovassa samana päivänä kuin Karlov. Venäjän ulkoministeriön mukaan Polshikovin kuolema oli tapaturma eikä se liittynyt hänen virkatoimiinsa.

  • Sergei Krivov, 63, löytyi kuolleena Venäjän New Yorkin konsulaatista. Hän kuoli 8. marraskuuta, eli USA:n presidentinvaalipäivänä. Krivov oli vastannut konsulaatin turvallisuusasioista. Konsulaatin ensimmäisten väitteiden mukaan Krivov olisi pudonnut katolta, mutta myöhemmin kuolinsyyksi väitettiin sydänkohtausta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?