Trumpin ”takapiru” Steve Bannon sai lähteä kansallisen turvallisuuden neuvostosta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Trumpin ”takapiru” Steve Bannon sai lähteä kansallisen turvallisuuden neuvostosta

Washington Postille puhuneen lähteen mukaan kyse ei ole arvonalennuksesta, vaan siitä, että Trumpin päästrategi on saanut työnsä päätökseen neuvostossa.

5.4.2017 19:22 | Päivitetty 5.4.2017 20:24

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump teki keskiviikkona muutoksia kansallisen turvallisuuden neuvostoonsa. Asiasta kertovan Reutersin mukaan Valkoinen talo ilmoitti, ettei Trumpin päästrategi Steve Bannon ei ole enää neuvoston jäsen.

Bannonin nimitys turvallisuusneuvoston vakituiseksi jäseneksi aiheutti kohun tammikuun lopulla, sillä presidenttien neuvonantajia ei ollut aiemmin nostettu vastaavaan asemaan.

CNN:lle puhuneen hallinnon lähteen mukaan Bannon oli neuvostossa vain tarkkaillakseen sittemmin potkut saaneen kansallisen turvallisuuden neuvonantajan Michael Flynnin työtä, jonka tarkoituksena oli muuttaa elin ”ei-operatiiviseksi”.

Flynn joutui eroamaan helmikuussa johtuen kytköksistään Venäjän Yhdysvaltain-suurlähettilääseen Sergei Kisljakiin presidentinvaalikampanjan aikana.

Washington Postille puhuneen lähteen mukaan kyse ei ole Bannonin kohdalla arvonalennuksesta, vaan siitä, että hänen työnsä turvallisuusneuvostossa on saatu päätökseen.

Reutersin mukaan Bannonin lähtö neuvostosta vahvistaa Flynnin tilalle kansallisen turvallisuuden neuvonantajaksi nimitetyn H.R. McMasterin asemaa, sillä kaksikon keskinäisessä yhteistyössä on kerrottu olleen hankaluuksia.

Lähteiden mukaan Bannon olisi osallistunut neuvoston kokouksiin vain kerran huolimatta vakituisesta jäsenyydestään. Erään lähteen mukaan Bannonilla on edelleen mahdollisuus osallistua kokouksiin, mikäli hänen asiantuntemustaan tarvitaan.

Äärioikeiston suosiman Breitbart-sivuston entisenä johtajana tunnettua Bannonia pidetään kiistanalaisena hahmona, sillä hän on muun muassa luonnehtinut Yhdysvaltain mediaa ”oppositiopuolueeksi”, joka ei ymmärrä Yhdysvaltoja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?