Interfax: Pietarin iskusta epäillään 23-vuotiasta keskiaasialaista

Venäläislehti Kommersantin lähteen mukaan tiedusteluviranomaiset olisivat tienneet etukäteen, että Pietariin suunnitellaan terrori-iskua.

4.4.2017 2:39
  • Pietarin metrossa räjähti maanantaina iltapäivällä. Aluksi kerrottiin kahdesta räjähdyksestä, mutta viimeisimpien tietojen mukaan räjähdys sattui metrojunan vaunussa kahden metroaseman välillä.

  • Uutistoimistojen mukaan räjähdyksessä on kuollut 11 ihmistä ja ainakin noin 40 loukkaantunut. Tiedot uhriluvusta vaihtelevat. Iskusta epäillään Interfaxin mukaan 23-vuotiasta keskiaasialaista henkilöä.

  • Presidentti Putin oli Pietarissa pitämässä puhetta räjähdysten tapahtuessa.

Venäjällä metrossa tapahtuneita räjähdyksiä on seurannut sarja uutisia iskujen mahdollisista tekijöistä, vaikka vahvistettua tietoa ei ole. Uutistoimisto Interfax kirjoittaa, että kyseessä olisi keskiaasialainen 23-vuotias henkilö. Interfax sekä monet muut tiedotusvälineet viittaavat lähteisiin, joiden mukaan kyseessä olisi ollut itsemurhaisku.

Venäläislehti Kommersantin lähteen mukaan tiedusteluviranomaiset olisivat tienneet etukäteen, että Pietariin suunnitellaan terrori-iskua. Lähteen mukaan tieto suunnitellusta iskusta olisi tullut venäläiseltä henkilöltä, joka on ollut yhteyksissä äärijärjestö Isisin taistelijoihin. Viranomaiset eivät ole vahvistaneet tietoja.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on vieraillut metroräjähdyksen tapahtumapaikalla. Asiasta kertoo uutistoimisto AFP, jonka kuvaajan mukaan Putin laski kukkia Tehnologitsheski Institutin metroaseman sisäänkäynnille.

Kyseisen metroaseman ja Sennaja Ploshtshadin aseman välillä metrovaunussa eilen tapahtuneessa räjähdyksessä kuoli 11 ihmistä ja kymmeniä haavoittui.

Metroasemat sijaitsevat Pietarin keskustan alueella niin sanotun sinisen metrolinjan varrella.

Räjähdystä tutkitaan terroritekona.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on ilmaissut osanottonsa Putinille Pietarin terrori-iskun johdosta. Valkoisen talon mukaan Trump myös tuomitsi iskun sekä lupasi Moskovalle Washingtonin täyden tuen iskuun vastaamisessa sekä sen takana olevien tuomiseksi oikeuden eteen.

Presidentit keskustelivat asiasta puhelimessa. Valkoisen talon tiedotteen mukaan molemmat olivat sitä mieltä, että terrorismi pitää kukistaa päättäväisesti ja nopeasti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?