Venäläissivusto julkaisi kuvan – onko tässä Pietarin pommi-iskusta epäilty mies?

Venäläissivusto Fontankan julkaisemassa kuvassa on sivuston mukaan mies, jota poliisi etsii Pietarin metron iskuun liittyen.

3.4.2017 19:50

Venäläissivusto Fontanka on julkaissut sekä verkkosivullaan että Twitter-tilillään kuvan parrakkaasta miehestä, jolla on musta hattu. Uutistoimisto Reutersin mukaan Fontanka väittää poliisin etsivän kuvassa näkyvää miestä Pietarin metrossa maanantaina iltapäivällä sattuneeseen räjähdykseen liittyen.

Fontankan julkaisemassa rakeisessa kuvassa oleva mies on keski-ikäinen. Hänellä on parta ja musta hattu. Sivuston mukaan mies oli ollut Petrogradskajan metroasemalla 20 minuuttia ennen Sennaja Ploshtshadin ja Tehnologitsheski instituutin metroasemien välillä metrojunan vaunussa tapahtunutta iskua.

Epäillyn mahdollisesta tallentumisesta valvontakameraan kertoi aiemmin uutistoimisto Interfax.

Tämän hetken tietojen mukaan pommi olisi kuljetettu metrojunaan salkussa, joka on jätetty junan vaunuun. Kysymyksessä ei siis vaikuttaisi olevan itsemurhaisku.

Tiedot iskun uhreista vaihtelevat. Iskussa on Venäjän terveysministeriön mukaan kuollut 10 henkilöä ja loukkaantunut 47. Kansallisen terrorisminvastaisen komitean mukaan kuolonuhreja on yhdeksän ja loukkaantuneita noin 20, joista osa on loukkaantunut vakavasti.

Kansallinen terrorisminvastainen komitea vahvisti alkuillasta, että Ploshtshad Vosstanian metroasemalta löydettiin räjähtämätön pommi.

Ulkopoliittisen instituutin tutkija Katri Pynnöniemi sanoi STT:lle, että Pietarin saattoi valikoitua iskupaikaksi, koska presidentti Vladimir Putin tapasi siellä tänään Valko-Venäjän presidentin Aleksandr Lukashenkon.

Aiemmin Venäjällä on tehty terrori-iskuja Moskovassa ja Etelä-Venäjällä.

Ilta-Sanomat seuraa Pietarin tapahtumia hetki hetkeltä täällä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?