Donald Trumpin mitta täyttyi – jätti asetukset allekirjoittamatta ja häipyi toimittajajoukon edestä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Donald Trumpin mitta täyttyi – jätti asetukset allekirjoittamatta ja häipyi toimittajajoukon edestä

Toimittajat kysyivät Donald Trumpilta kommenttia allekirjoitustilaisuuden aikana hänen entisestä turvallisuusneuvonantajastaan Mike Flynnistä. Trump jätti vastaamatta.

Donald Trump poistui, kun häneltä kysyttiin hänen entisestä turvallisuusneuvonantajastaan Mike Flynnistä.­

1.4.2017 9:42

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump hämmästytti jopa varapresidentti Mike Pencen perjantaina.

Trump poistui yllättäen täpötäydestä huoneesta Valkoisessa talossa, vaikka hänen oli tarkoitus allekirjoittaa ulkomaankauppaa koskevia asetuksia ja vastata samalla toimittajien kysymyksiin.

CNN uskoo presidentin yllättävän poistumisen aiheutuneen siitä, että toimittajat kysyivät Trumpilta kommenttia allekirjoitustilaisuuden aikana hänen entisestä turvallisuusneuvonantajastaan Mike Flynnistä.

Hän jätti vastamaatta kysymyksiin Flynnistä ja poistui huoneesta.

Kansallisen turvallisuuden neuvonantaja Michael Flynn erosi tehtävästään 14. helmikuuta presidentti Donald Trumpin pyynnöstä.

Flynn ilmoitti torstaina, että hän on valmis antamaan todistajanlausunnon Trumpin kampanjan ja Venäjän välisiä mahdollisia yhteyksiä tutkiville liittovaltion ja kongressin tutkijoille. Flynnin ehto on, että hän saa syytesuojan.

Kun varapresidentti Pence toipui Valkoisessa talossa perjantaina nähdystä yllätyskäänteestä, hän lähti Trumpin perään. Hän palasi pian takaisin huoneeseen ja keräsi pöydältä paperit, jotka Trumpin oli tarkoitus allekirjoittaa.

Aftonbladetin mukaan paperit allekirjoitettiin myöhemmin suljettujen ovien takana.

Milloin syytesuoja on tarpeen?

Washington Post huomauttaa, että Flynnin näkemys syytesuojasta on muuttunut sitten viime syksyn. Myös monet demokraattipoliitikot ovat kiinnittäneet huomiota samaan asiaan.

– Syytesuojan saaminen tarkoittaa, että olet mahdollisesti tehnyt rikoksen, Trumpin kampanjassa toiminut Flynn sanoi Meet the Pressin haastattelussa viime syyskuussa viitaten Hillary Clintonin kampanjaväkeen ja sähköpostikohuun.

Paperit allekirjoitettiin myöhemmin suljettujen ovien takana.­

Donald Trumpin oli tarkoitus allekirjoittaa ulkomaankauppaa koskevia asetuksia ja vastata samalla toimittajien kysymyksiin­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?