Etelä-Korean erotettu presidentti Park Geun-hye on pidätetty - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Etelä-Korean erotettu presidentti Park Geun-hye on pidätetty

Korruptioskandaalin keskelle joutunut Etelä-Korean entinen presidentti pidätettiin torstai-iltana Suomen aikaa.

30.3.2017 22:03 | Päivitetty 30.3.2017 22:20

Etelä-Korean oikeus hyväksyi perjantaiaamuna paikallista aikaa, että maan syrjäytetty presidentti Park Geun-hye voidaan pidättää. Hän on maan ensimmäinen demokraattisesti valittu johtaja, joka on erotettu virastaan. Häntä on syytetty lahjonnasta ja vallan väärinkäytöstä. Asiasta uutisoi muun muassa uutistoimisto Reuters.

Parkia voidaan pitää lukkojen takana enintään 20 päivää tutkinnan ajan. Hänen epäillään painostaneen ystävänsä Choi Soon-silin kanssa isoja yrityksiä sijoittamaan säätiöihin, jotka tukevat Parkin poliittisia kuvioita. Säätiöt eivät ole enää toiminnassa.

– Syy ja tarve tälle määräykselle on se, että pääsyytteet häntä vastaan on vahvistettu ja todisteita saatetaan tuhota, pääkaupunki Soulin tuomari totesi lausunnossaan.

65-vuotias Park antoi Reutersin mukaan kahdeksan tunnin mittaisen lausunnon torstaina. Hän kiisti riskin pakenemisesta tai vaaran siitä, että hän yrittäisi peukaloida todistusaineistoa. Sekä hän että Choi ovat kiistäneet syyllistyneensä kepulipeliin.

Mikäli Park todetaan syylliseksi, Reutersin mukaan hänellä voi olla edessään jopa kymmenen vuoden vankeustuomio. Hänen väitetään saaneen lahjuksia myös Samsung Groupin johtajalta Jay Y. Leeltä palveluksia vastaan. Myös Lee on pidätetty.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?