Terveydenhuoltouudistuksen kariutumista kommentoinut Trump syytti demokraatteja – ”Obamacare on jo räjähtämässä käsiin” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Terveydenhuoltouudistuksen kariutumista kommentoinut Trump syytti demokraatteja – ”Obamacare on jo räjähtämässä käsiin”

Presidentti puhui toimittajille myöhään perjantaina Suomen aikaa sen jälkeen, kun hänen terveydenhuoltouudistuksensa oli vedetty pois edustajainhuoneen äänestyksestä.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump puhui terveydenhuoltouudistuksensa pois vetämisen jälkeen toimittajille Valkoisessa talossa.

24.3.2017 23:09

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoo, että terveydenhuoltouudistuslakiesityksen hyväksyminen oli hyvin lähellä. Toimittajille puhuessaan hän syytti ensi töikseen epäonnistumisesta demokraatteja.

– He eivät aikoneet antaa meille yhtä ainokaistakaan ääntä, presidentin virkahuoneessa puhuva Trump sanoi CNN:n julkaisemalla videolla.

Presidentti huomautti myös, että terveydenhuoltouudistuksen epäonnistumista saattaa koitua republikaaneille hyötyä.

– Olen puolentoista viime vuoden ajan sanonut, että poliittisesti parasta mitä me (republikaanit) voimme tehdä on antaa Obamacaren räjähtää käsiin. Se on jo räjähtämässä käsiin.

Trump lupaa siirtää ripeällä aikataululla huomionsa verouudistukseen. Sekä terveydenhuollon että verotuksen uudistaminen olivat republikaanien keskeisiä vaalilupauksia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?