Ulkomaat

Poliisi julkaisi kuvan Lontoon terrori-iskun tekijästä – myös vanhoja kuvia kouluajoilta julki

Julkaistu:

Poliisi selvittää edelleen Adrian Russell Ajao -nimellä aiemmin tunnetun Khalid Masoodin radikalisoitumisen yksityiskohtia.
Britannian poliisi on julkaissut vanhan pidätyskuvan Lontoossa neljä ihmistä surmanneen terrori-iskun tehneestä Khalid Masoodista, 52. Kuvan ottamisen ajankohtaa ei ole kerrottu. Masood sai viimeisen tuomionsa vuonna 2003 veitsen hallussapidosta.


Masood syntyi Kentin Dartfordissa joulupäivänä 1964. Hän sai tiettävästi ensin äitinsä Janet Elmsin sukunimen. Nuori yksinhuoltajaäiti meni naimisiin pojan ollessa alle 2-vuotias, jolloin hän ryhtyi käyttämään isäpuolensa Phillip Ajaon sukunimeä.

Kouluaikoina mies tunnettiin nimellä Adrian Russell Ajao. Julkisuuteen tuli torstaina myös noilta ajoilta vanhoja kuvia, joissa hän poseeraa koulunsa jalkapallojoukkueen ryhmäkuvassa.Jos kuva ei näy, voit katsoa sen myös täältä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Masoodin islamiin kääntymisen ajankohta ei ole tiedossa, mutta kääntymisen uskotaan tapahtuneen viimeisen vankilatuomion aikoihin 2000-luvun alussa. Poliisi tutkii edelleen miehen radikalisoitumisen yksityiskohtia.

On mahdollista, että hän radikalisoitui työskennellessään englanninopettajana Saudi-Arabiassa vuosien 2005–2009 aikana.

Lue lisää Masoodin taustoista täältä.