Autosta loppui bensa Grand Canyonin lähistöllä – 24-vuotias nainen selviytyi viisi päivää luonnon armoilla - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Autosta loppui bensa Grand Canyonin lähistöllä – 24-vuotias nainen selviytyi viisi päivää luonnon armoilla

Naisen kekseliäisyys pelasti hänet viiden päivän selviytymiskamppailun jälkeen.

24.3.2017 15:52

Teksasissa asuva 24-vuotias Amber VanHecke oli ajamassa autolla läpi Havasupai reservaatin Arizonassa, kun hänen autostaan loppui polttoaine.

Viisi päivää myöhemmin pelastusviranomaiset saivat hätäkeskuksesta tiedon, että nainen oli soittanut olleensa jumissa aavikolla viisi päivää ja tarvitsee apua lähellä Grand Canyonia.

Viranomaiset eivät kyenneet paikantamaan puhelua, sillä se katkesi ennen signaalin kohdennusta. Poliisi ja pelastusviranomaiset käyttivät alueen tuntemustaan hyväksi ja määrittivät etsintäalueen.

Helikopterin lentäessä alueen yli he huomasivat naisen ajoneuvon, jonka vierelle oli kivien avustuksella kirjoitettu ”HELP”, eli apua.

Pelastajat laskeutuivat nopeasti naisen auton luo, mutta eivät löytäneet ketään. Autolta löytyi kuitenkin käsinkirjoitettu lappu, jossa nainen kertoi liikkeistään.

– Pyydän, että pysähdyt. Autostani loppui bensa ja olen jumissa täällä. Aloin seuraamaan tietä kohti itää, jotta voisin löytää kenttää puhelimeeni, nainen oli kirjoittanut.

Nainen onnistui viiden päivän jälkeen soittamaan hätäkeskukseen.­

Pelastajat kiiruhtivat takaisin helikopteriin ja jatkoivat matkaa kohti itää tietä seuraten. Hetken etsiskelyn jälkeen he huomasivat alapuolellaan vauhdikkaasti viittelöivän VanHecken.

Poliisin mukaan hänen ravintonsa ja vetensä oli löydettäessä aivan loppu ja häntä hoidettiin ensihoitajien toimesta heti paikan päällä.

VanHecken jättämä paperi sekä kivistä kirjattu avunpyyntö olivat tärkeitä apuvälineitä hänen pelastumisessaan. Paikalla ollut ensihoitaja Edgar Bisonnette kertoo, että naisen varustautuminen oli myös ollut oikeanlainen.

– Hänellä oli autossaan ruokaa ja vettä matkaa varten. Vaikka vesi olikin aivan lopussa kun löysimme hänet, se auttoi häntä jaksamaan viisi päivää, Bisonette sanoi CNN:lle.

24-vuotias nainen kirjoitti myöhemmin Facebook-seinällään viestin, jossa kertoi olevansa tapauksen jäljiltä täysin kunnossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?