Mies yritti ajaa väkijoukkoon Belgiassa – ajoneuvosta löytyi ase

Julkaistu:

Poliisi ja sotilaat onnistuivat pysäyttämään väkijoukkoon tähdänneen kuljettajan kävelykadulla Antwerpenissä.
Belgian poliisi otti torstaina maan pohjoisosassa sijaitsevassa Antwerpenin kaupungissa kiinni miehen, joka yritti ajaa ajoneuvollaan kaupungin suurimmalle kävelykadulle.

Poliisin mukaan yksi henkilö on otettu kiinni ja teossa käytetyssä ajoneuvossa oli ranskalaiset rekisterikilvet. Paikallismedian mukaan kyseessä oli punainen Citroen.

Belgialaisen Het laatste nieuws -uutissivuston mukaan kävelykadulla olleet ihmiset joutuivat hyppimään pois miehen tieltä, jotteivät he jääneet auton alle. Välikohtaus tapahtui noin kello 11 aamulla paikallista aikaa.

Kovaa vauhtia kadulla aiemmin ajanut auto kiinnitti viranomaisten huomion, mutta pysäytys yrityksen jälkeen mies kaahasi viranomaisia karkuun. Kuljettaja on lehden mukaan ranskalais-tunisialainen mies.

Pienen matkan jälkeen poliisi ja sotilaat onnistuivat pysäyttämään miehen ja pidättivät tämän. Poliisin ja median mukaan mies oli pukeutunut maastovaatteisiin ja hänen laukustaan löydettiin pidätyksen yhteydessä ase.

Ajoneuvosta löydettiin myös pieni säiliö polttoainetta. Belgian poliisin terrorismiyksikkö on ottanut tapauksen tutkittavakseen.

Belgian poliisin mukaan maan armeija ja poliisi on asetettu kaupungissa hälytystilaan.