Vahvistus tuli: FBI tutkii Venäjän sekaantumista vaaleihin ja Trumpin kampanjan mahdollisia yhteyksiä Moskovaan - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Vahvistus tuli: FBI tutkii Venäjän sekaantumista vaaleihin ja Trumpin kampanjan mahdollisia yhteyksiä Moskovaan

FBI:n johtajan Comeyn mukaan aikataulua tutkinnan valmistumisesta ei ole mahdollista kertoa julkisuuteen.

20.3.2017 16:56

Yhdysvaltain kongressissa ovat parhaillaan käynnissä julkiset kuulemiset koskien Venäjän sekaantumista Yhdysvaltain viimevuotisiin presidentinvaaleihin.

Edustajainhuoneen tiedustelukomitean kuultavina ovat muun muassa FBI:n johtaja James Comey sekä NSA:n johtaja Mike Rogers.

Komitean tutkinta ja kuulemiset ovat toistaiseksi ainoa keino saada virallisesti lisävaloa asioihin, josta on tähän mennessä tihkunut julkisuuteen tietoja lähinnä tietovuotojen kautta.

Kuulemisten aluksi Comey vahvisti, että FBI:lla on käynnissä tutkinta liittyen Venäjän hallinnon pyrkimyksiin sekaantua vaaleihin. Comeyn mukaan FBI tutkii myös sitä, oliko Trumpin kampanjalla ja Moskovalla yhteyksiä, ja onko asiaan liittyen tapahtunut rikoksia.

Samalla Comey kuitenkin kertoi, ettei tutkinnan valmistumisen aikataulua voida kertoa. Comey painotti myös sitä, että tiedustelutietojen vuotaminen julkisuuteen on vakava rikos, joka täytyy aina selvittää.

IS lähettää kongressin kuulemiset suorana lähetyksenä. Viranomaisten odotetaan vastaavan useisiin asiaa koskeviin kysymyksiin. Lisäksi esille odotetaan nousevan presidentti Donald Trumpin syytökset häneen itseensä kohdistuneesta salakuuntelusta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?