Alkaako FBI tutkimaan Venäjän ja Trumpin kampanjan yhteyksiä? Senaattori CNN:lle: Vastaus luvattu keskiviikoksi

Julkaistu:

yhdysvallat
James Comey on Sheldon Whitehousen mukaan luvannut kertoa tänään, aloittaako FBI tutkinnan.
Senaattori Sheldon Whitehouse kertoi tiistaina, että FBI:n johtaja James Comey on luvannut kertoa keskiviikkona, alkaako FBI tutkimaan Venäjän ja Donald Trumpin presidentinvaalikampanjan yhteyksiä.

Asiasta uutisoi CNN.

Demokraattipuolueen Whitehouse kertoi Comeyn luvanneen asian maaliskuun alussa tapaamisessa, jossa oli paikalla myös republikaanisenaattori Lindsey Graham.

Tuolloin Comey ei vielä Whitehousen mukaan osannut sanoa, aloittaako FBI tutkinnan.

Whitehouse ja Graham pyysivät molemmat viime viikolla Yhdysvaltain oikeusministeriötä toimittamaan todistusaineistoa Trumpin väitteistä, joiden mukaan presidentti Barack Obama salakuunteli Trump Toweria. Trumpin hallinto ei ole esittänyt todisteita väitteen tueksi.

Valkoisen talon tiedottaja Sean Spicer sanoi maanantaina, ettei Trump tarkoittanut kirjaimellisesti Obaman salakuunnelleen Trumpia. Tiistaina Spicer kuitenkin sanoikin, että Trump on täysin luottavainen siitä, että todistusaineisto tukee Trumpin puheita.

Whitehouse ja Graham johtavat yhtä kolmesta kongressin tutkinnasta, jotka käsittelevät Venäjän sekaantumista Yhdysvaltain presidentinvaaleihin.