Nelikymppinen mies esiintyi netissä Justin Bieberinä – syytetään lähes tuhannesta lapseen kohdistuneesta seksuaalirikoksesta

Julkaistu:

rikos
Mies muun muassa houkutteli lapsia lähettämään nakukuvia. Yli 900 seksuaalirikossyytteen joukossa on myös raiskaus.
42-vuotiaan australialaisen miehen väitetään esiintyneen sosiaalisessa mediassa suosittuna kanadalaisena teini-idolina Justin Bieberinä. Asiasta kertoo muun muassa CNN.

Australian poliisi kertoi torstaina, että mies esitti uhreilleen laulajaa niin Facebookissa kuin Skypessä. Hän houkutteli alle 16-vuotiaita lapsia muun muassa lähettelemään seksuaalissävytteisiä kuvia itsestään.

– Tehtyjen rikosten laajuus on suoraan sanottuna kauhistuttava, Jon Rouse Queenslandin poliisista sanoo CNN:lle.

CNN:n mukaan syytteisiin lukeutuu myös raiskaus.

– Tutkinta kertoo sekä sosiaalista mediaa ja viestintäapplikaatioita käyttävien lasten haavoittuvuudesta että siitä ulottuvuudesta ja taidosta, mikä pedofiilirikollisilla on uhriensa viettelemiseksi, Rouse sanoo CNN:lle.

CNN kertoo, että poliisi on varoittanut Bieber-faneja ja heidän vanhempiaan olemaan erityisen tarkkoina internetin käytössä.

– Se, että niin monet lapset saattavat uskoa, että he ovat yhteydessä kyseiseen julkisuuden henkilöön korostaa tarvetta ajatella vakavasti uudestaan tapaa, millä me yhteisönä koulutamme lapsiamme verkkoturvallisuudessa, Rouse sanoo.

Epäillyn koneelta löytyi poliisin mukaan valtava määrä materiaalia lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Hänen tekonsa yltävät ainakin kymmenen vuoden taakse.

Epäillyn nappasi Argos Taskforce. Se on Queenslandin poliisin osasto, joka on erikoistunut tutkimaan lapsiin kohdistuneita seksuaalirikoksia verkossa.