Abu Dhabissa esiaviollisesta seksistä pidätetty pariskunta vapautettu yli kuukauden vankeuden jälkeen - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Abu Dhabissa esiaviollisesta seksistä pidätetty pariskunta vapautettu yli kuukauden vankeuden jälkeen

Pidätettynä olleen miehen vanhemmat vahvistivat perjantaina iloiset uutiset eteläafrikkalaislehdelle.

Arabiemiraateissa esiaviollisesta seksistä voi saada pahimmillaan jopa viiden vuoden vankeusrangaistuksen.­

10.3.2017 14:30

Eteläafrikkalaisen Emlyn Culverwellin‚ 29, ja hänen ukrainalaisen tyttöystävänsä Irina Nohain, 27, kohtalo on kuohuttanut maailmalla tällä viikolla.

Pariskunta hankkiutui tammikuussa sairaalaan Abu Dhabissa, kun Nohai alkoi kärsiä äkillisistä vatsakivuista.

Lääkärintarkastuksessa kävi ilmi, että Nohai olikin raskaana. Tämän tultua ilmi lääkäri otti yhteyttä viranomaisiin ja pariskunta pidätettiin. Syy oli esiaviollinen seksi, joka on kielletty Arabiemiraateissa.

South Africa's Times Live uutisoi perjantaina, että tammikuun lopusta asti vangittuna ollut pariskunta on vapautettu syytteistä. Lehden tietojen mukaan he pääsivät pois vankilasta takuita vastaan jo keskiviikkona.

Iloisen uutisen vahvisti lehdelle Culverwellin äiti Linda, joka oli saanut puhelun Arabiemiraateista pojaltaan.

– Luulin, että hän soittaa vankilasta, mutta hän kertoikin, että heidät oli vapautettu takuita vastaan. Ja tänään perjantaina he soittivat ja kertoivat, että heidät on vapautettu syytteistä. En tiennyt, pitäisikö huutaa vai itkeä, onnellinen äiti kuvaili.

Nuori pari on yhä järkyttynyt oltuaan vankilassa yli kuukauden. Linda Culverwellin mukaan pariskunta on kuitenkin hyvässä kunnossa. Nohain raskaus on edennyt 12. viikolle, ja onnelliset tulevat isovanhemmat ovat saaneet nähdä ultraäänikuvan tulevasta lapsenlapsestaan.

Pariskunta on työskennellyt viisi vuotta Abu Dhabissa Yas-saarella sijaitsevassa vesipuistossa. Culverwellin vanhemmat kertovat olevansa kiitollisia hyvin kiitollisia yrityksen lakiosastolta saadusta avusta ja takuiden maksusta sekä siitä, että yritys lupasi molempien saavan pitää työpaikkansa.

Arabiemiraateissa esiaviollisesta seksistä voi saada pahimmillaan jopa viiden vuoden vankeusrangaistuksen. Tällaisissa tapauksissa vankeudessa synnyttäneet äidit saatetaan karkottaa synnytyksen jälkeen maasta ilman lastaan.

– Toivottavasti tämä tarina rohkaisee muita. On ilmeisesti varsin poikkeuksellista, että syytteistä on luovuttu. On uskomatonta, miten iso apu hyvästä työnantajasta voi olla. Myös media oli ratkaisevassa roolissa, Emlynin isä Karl Culverwell kiitteli vielä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?