Game of Thronesistakin tuttu luonnonihme tuhoutui Maltalla – pääministeri: ”Sydäntäsärkevää” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Game of Thronesistakin tuttu luonnonihme tuhoutui Maltalla – pääministeri: ”Sydäntäsärkevää”

Times of Maltan mukaan saarivaltion tunnetuin luonnonnähtävyys Sininen ikkuna on tuhoutunut tyystin.

Maltan tunnetuin luonnonmuodostelma Sininen ikkuna on romahtanut.­

8.3.2017 12:04

Malta murehtii. Välimeren pienen saarivaltion tunnetuin luonnonihme Sininen ikkuna on romahtanut. Asiasta kertoo The Times of Malta.

Asiasta on twiitannut myös Maltan pääministeri Joseph Muscat. Hän twiittasi ensimmäisen kerran noin kello 11.00 Suomen aikaa keskiviikkona.

Maltan Sininen ikkuna on monelle tuttu muun muassa hittisarja Game of Thronesista.­

Muscat myös twiittaa, että aiempien raporttien mukaan Siniseen ikkunaan tulisi iskemään välttämätön kuluminen, mutta Times of Maltan mukaan asiantuntijat arvioivat, että se veisi vielä vuosia.

– Se surullinen päivä saapui, Muscat twiittaa.

Kolmannessa twiitissään pääministeri on julkaissut kuvan, joka on otettu paikalta, missä ihmiset pystyivät aiemmin Sinistä ikkunaa ihailemaan.

– Paikka, missä pystyi ihailemaan Tieqa tad-Dwejraa. Sydäntäsärkevää, Joseph Muscat twiittaa. Pääministeri käytti luonnonihmeestä sen maltankielistä nimeä.

The site from where one could admire it-Tieqa tad-Dwejra. Heartbreaking. pic.twitter.com/S4XV6MyKRu— Joseph Muscat (@JosephMuscat_JM) March 8, 2017

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä linkistä.

Maltan tunnetuimman luonnonmuodostelman romahtamista on surrut muun muassa saarivaltion pääministeri Joseph Muscat.­

Vaikka Sinisen ikkunan kauneutta ei olisi luonnossa nähnytkään, monille se on tuttu hittisarja Game of Thronesista. Sininen ikkuna esiintyy sarjan ensimmäisellä tuotantokaudella Daenerys Targaryenin (Emilia Clarke) ja Khal Drogon (Jason Momoa) hääkohtauksen taustalla.

Malta yritti kieltää turisteja tepastelemasta ja hyppimästä Sinisen ikkunan päällä, mutta turhaan.­

Times of Maltan mukaan Sininen ikkuna syntyi aikanaan, kun kaksi kalkkikiviluolaa romahti. Jäljelle jäänyt huikea muodostelma houkutteli tuhansia turisteja joka vuosi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?